Gece yarısı gerçekleştirilen önemli zirvenin gündemine son günlerde Ankara Emniyeti'nde yaşanan gelişmelerin dahil olduğu ortaya çıktı. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan üç emniyet görevlisinin evlerinde arama yapıldı.

Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu durumun sadece birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunu belirterek, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin bu sözleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldiği ve konuya ilişkin önemli adımların atılacağı iddia edildi.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Gazeteci Ziya Osman Açıkel ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çağırdığını iddia etti. Açıkel, söz konusu bilgiyi "Ankara'da bir şeyler oluyor" notuyla paylaştı.