Başkan Zeyrek'ten Acı Haber Hayatını Kaybetti
Başkan Zeyrek'ten Acı Haber Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının büyük bölümünü ana muhalefet partisi CHP’ye ayıran Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in söylem ve tutumlarını sert ifadelerle eleştirdi.

Erdoğan, “CHP'nin başındaki zata bakınca FETÖ’cülerin üfürükleri ve dedikodular ile siyaset yaptığını sanıyor. Batıdaki usulsüzlük soruşturmalarına alkış tutarken, partisini ahtapot gibi saran rüşvetçileri, arsızları, sahtekârları demokrasi kahramanı ilan ediyor” ifadelerini kullandı.

“Önce Mahalle Temsilcimizin Siyaset Seviyesine Ulaş”

Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair sinyaller vermesine ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Bir de kalkmış bu perişan hâliyle Cumhurbaşkanı adaylığı peşinde koşmaya başlamış. Ondan önceki de çalmadık kapı bırakmamıştı. Ama sonuç ortada: Cumhurbaşkanı olacaktı, şimdi tarih oldu. Şimdi kapısını çalan yok. Bunun nefesi 2028’e kadar yetecek mi, izleyip göreceğiz. Bakalım Cumhurbaşkanlığı hevesinde daha kaç CHP’li telef olup gidecek.”

Erdoğan, sözlerinin devamında, CHP liderinin “önce AK Parti'nin herhangi bir mahalle temsilcisinin siyaset seviyesine ulaşması gerektiğini” belirtti.

“Milletin Tokadını Yedikten Sonra Milleti Suçluyorlar”

Muhalefetin seçim sonrasındaki tutumuna da değinen Erdoğan, "Siyasi beleşçilik muhalefetin tarzı hâline gelmiş. Her seçimde iktidara gelme hayali kuruyorlar, sonra sandıktan milletin tokadını yiyince başlıyorlar milleti suçlamaya" dedi.

CHP’nin son seçim sonuçlarını yorumlayış şeklini eleştiren Erdoğan, “Kendilerinin boş çuval gibi ayakta duramayacak hâlde olduklarını görmek istemiyorlar” dedi.

“CHP’nin Bu Hâli İşimize Geliyor”

Erdoğan, “Biz siyasi rakibimiz olarak giderek dibe batan CHP’den şikayetçi değiliz. Sürekli tekzip yiyen, yalanlanan bir CHP başkanı bizim işimize gelir” dedi. Sözlerinin devamında, “Biz CHP’ye umut bağlayan vatandaşlarımıza üzülüyoruz” diyerek, eleştirisini muhalefetin seçmenine duyduğu saygı üzerinden sürdürdü.

“AK Parti Her Mücadeleden Milletle Çıkmıştır”

Kendi partisine yönelik mesajlar da veren Erdoğan, AK Parti’nin halk desteğiyle her mücadeleden galip çıktığını belirterek, “Kabahati millette aramayacağız, neyi eksik yaptık ona bakacağız. Yeniden milletimizle daha güçlü kucaklaşacağız” dedi.

AK Parti’nin vizyon projelerine değinen Erdoğan, “15 yıl önce 2023 vizyonu dedik ve ulaştık. Şimdi 2053 diyoruz. Uzak gibi görünen her tarih bizim için bir fırsattır. Sel gider, kum kalır. Asıl olan milletle aramızdaki bağdır” ifadelerini kullandı.

“AK Parti’yi Temsil Etmek Şeref Madalyasıdır”

Konuşmasının sonunda parti teşkilatına seslenen Erdoğan, “Yılın her gününü, günün her saatini AK Parti’nin rüzgârını hissettirmelisiniz” dedi. 11,5 milyon üyesiyle AK Parti’nin dünyanın en geniş tabanlı partilerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, bu yapıyı temsil etmenin bir “şeref madalyası” olduğunu söyledi.