Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’de şu ifadeleri kullandı;

“14 Mayıs’ta durmak yok yola devam. 14 Mayıs’ta doğru adımlarla yola devam. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin yarınları için hemen şimdi diyoruz. 14 Mayıs’ta umudunu FETÖ’ye bağlayanlara derslerini vereceğiz. 14 Mayıs’ta Türkiye’yi ekonomik bir cenderenin içerisinde bırakmak isteyenlere derslerini vereceğiz.

Eskişehir’de 4 milyar 644 milyon lira maliyetli 99 yatırımın açılışını yapıyoruz. Gökpınar Barajının, Gündüzler Barajının resmi açılışlarını buradan yapıyoruz. Eskişehir ülkemize 2 milyar dolar gelir sağladı. ETİ Maden Eskişehir’e 700 milyon liralık yatırım yaptı.

Eskişehir türküsü ne diyor. Ağacın çürüğü özünden olur. Yiğidin iyisi sözünden olur. Size ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Eskişehir’e bugüne kadar 67 milyarlık yatırım yaptık. Eskişehir’e yurt binaları açtık. Eskişehir’e 33 bin kapasiteli stadyum dahil 41 spor tesisi açtık. Eskişehirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2 milyar liralık yardımlar yaptık. Eskişehir’e 26 sağlık tesisi inşa ettik.

Bu Bay Bay Kemal bir zamanlar SSK’nın başında değil miydi? Sen SSK’nın başındayken hastanelerimizde rehineler vardı. Bunların hesabını sen bu millete ve rabbimize nasıl vereceksin. 14 Mayıs bunların hesabını sorma zamanıdır. İhmal etmeyin.

Eskişehir’de 3 bin 580 konutun inşaasına devam ediyoruz. 2599 konut daha yapacağız. 4 millet bahçesinin ilkini tamamladık, diğerlerinin çalışmaları devam ediyor. Seyitgazi – Kırka yolunun ihalesini yapıp tamamlayacağız. Eskişehir – Alpu yolu da seneye tamamlanacak.”