Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca şu ifadeleri kullandı;

“İki maç üst üste kaybettikten sonra teknik direktör değişikliğine gittik. Yeni hocamızın ilk maçı da Çilimli Belediyespor maçıydı. Deplasmanda mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Lider olarak şampiyonluk yürüyüşüne devam etmemiz gerekiyordu. Çok önemli ve zor bir maçtı. Beklediğimiz gibi de çok zor geçti ve 1-0 kazanmayı başardık. İç sahada oynadığı 6 maçı da kazanmış bir rakibi deplasmanda yenmeyi başardık. Levent Kartop hocamızı ve oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Sahada oynanan futboldan da memnunuz.

Pazar günü çok bir maça daha çıkacağız. Ligde 3. sırada yer alan Ankara TKİ ile sahamızda karşılaşacağız. Eskişehirspor taraftarlarının desteğine ihtiyacımız var. Sezonun en önemli maçlarından birisi. İlk yarıyı lider bitirmek adına bu maçı kazanmamız lazım. Pazar günü Eskişehirspor’u seven ve destekleyen herkesi maça bekliyoruz. 

Ankara TKİ maçının ardından devre arası başlayacak. Levent Kartop hocamızın raporları doğrultusunda hareket edeceğiz. İstediği transfer olursa yapmaya çalışacağız. Antalya’da devre arası kampı planlıyoruz. 3 hazırlık maçının oynanma ihtimali var. 3. Lig ve BAL Ligi takımları ile hazırlık maçı oynamayı planlıyoruz.Şimdilik bunlar düşünce aşamasında. Yönetim Kurulu olarak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. 

Takımımıza hak ettiği tüm primleri ödedik. Çilimli Belediyespor maçının primleri Cuma günü ödenecek. Galibiyetlere prim ödemesi yaptığımız gibi kaybedilen maçlarda da ceza sistemi uyguluyoruz. İç sahada kaybedilen maçın cezaları uygulandı.

Kulüp personellerimizin maaşlarını ödüyoruz. Çok büyük aksamalar yok. Ufak tefek aksamalar elbette oluyor ancak düzene sokmaya çalışıyoruz.

Eskişehirspor’dan ayrılmak istediğini söyleyen henüz bir futbolcumuz olmadı. Devre arasında takviye yapacağımız için ayrılıklar da olabilir. Eskişehir Demirspor’a oyuncu vereceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözü yerine getireceğiz. Belli sayıda genç ve forma şansı bulamayan oyuncularımızı Eskişehir Demirspor’a vereceğiz. Yunusemrespor’dan da talep gelirse değerlendirebiliriz. Teknik heyetimizle görüşüp bu kararları vereceğiz.”