Ersan Şen katıldığı TV programında şu ifadeleri kullandı;

"Asıl meseleyi görmek lazım. İnsanlar 21 yıldır bu ülkeyi yöneten insana oy verdiler. Esnaf kolay terk etmez. Düzen bozulmasın der. Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday çıkrarmak çok riskliydi. Hüseyin Baş’ı almadınız. Muharrem İnce’ye hiç yaklaşmadınız. Sinan Oğan’ı ve Zafer Partisi’ni ciddiye almadınız. Sokağın istediği ismi aday yapmadılar.

Mansur Yavaş birinci adayımdı, Ekrem İmamoğlu da ikinci adayımdı. Karşındaki zil takıp oynadı Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun diye. Halkın gördüğü manzarayı altılı masa göremedi. Milliyetçileri ve ulusalcıları hafife alıyorsunuz dediğimde bana kızdılar. Erdoğan bu seçimlerde Milliyetçilere oynadı. Milliyetçilerin oyu yüzde 26. Yeşil Sol Parti’nin toplam oyu yüzde 8’lerde. 13 günde insanlara ne anlatacaksınız da seçimi kazanacaksınız. Anlatın da bir göreyim ben sizi. Moral verici açıklamalar yapmak kolay. Bunu sahaya nasıl yansıtacaksınız.

İYİ Parti’nin yüzde 10 civarında kalmasının sebebi Cumhurbaşkanı adayının son toplantıya bırakılmasıdır. Çünkü güven zor kazanılır, kolay kaybedilir. Bir Allah’ın kulu son toplantıya kadar aday kim olacak diye sormadı mı? Zamanı, miadı dolan siyasetçiler artık gitmeli. TBMM başarısızlığı nedir ya. Hepsinin tası tarağı toplayıp gitmesi gerekiyor. Bu kadar iktisadi sorun varken bu başarısızlık nedir?