Ersan Şen kişisel sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı;

"İnsanlar Hammurabi kanunlarını paylaşıyorlar, bir inşaat ustası herhangi birisi için bina inşa eder ve bu binayı uygun şekilde yapmadığından inşa ettiği bina yıkılıp binada oturanın ölümüne yol açarsa cezanın ne olacağını paylaşıyor, müteahhidin sorumluluğunun dava zamanaşımı açısından inşaat tarihinden mi, yoksa binanın yıkılmasından itibaren mi başlayacağını tartışıyor.

Biraz bekleyip görmek lazım, bu süreç işleyecektir. Şu an zamanla yarışılıyor, 4000'e yakın bina yıkılmış, bir enkazda 10 kişi çalışsa toplamda 40 bin kişinin çalışması lazım. Bu işler profesyonelce yapılırsa daha fazla insanın hayatının kurtulacağı tartışmasız, bu konuda içeriden dışarıdan eğitimli insanlara daha fazla ihtiyaç olduğu anlaşılıyor, hava çok soğuk, dakikalar sayılı.

Ayrıca özellikle ayni yardımların sevkinde sadece karayolu değil, havayolu ve özellikle Devlet Demiryollarımızın çok sayıda yolcu ve yük vagonu var, eğer sağlanmadıysa bunların hızlı şekilde ayni yardımların taşınmasına tahsisi sağlanmalıdır.Kötü bina yapıldığına, bu yapıma müdahale edilmediğine, 1999 deprem felaketinden ders almadığımıza, kötü yapılaşma ve yetersiz kontrollere devam edildiğine, kentsel dönüşüm adı altında izlenen sürecin iyi gitmediğine, inşaat ve binalar konusunda mal sahiplerinin, müteahhitlerin ve belediyelerin aşırılıklarına dair tüm iddialar, yağma görüntüleri bu defa masaya yatırılmalı, varsa yanlış yapanın yanına kar kalmamalı, Batıda bu tür depremlerde niye daha az bina yıkılıyor, bizde niye daha fazla bina yıkılıyor?  

Kuran-ı Kerim'de de geçtiği üzere, “bundan ancak akıl sahipleri ders alır” diye düşünmüyoruz, Batı bizi her işte kıskanıyor diyerek, bu işte de biz Batıyı kıskanalım demiyoruz. Neden? Biz daha mı akıllıyız? Değilsek, neden ders alıp akıllanmıyoruz? Artık sen ben yok, biz varız…