Prof. Dr. Ersan Şen katıldığı TV programında şu ifadeleri kullandı;

"Ben keşke ekonomiyi konuşabilsem. Keşke hukuku konuşabilsem. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nu eleştirme günü de değil. Ama birkaç cümle söyleyeyim. Kılıçdaroğlu ne bedel ödedi, Ne bedel ödedi? Geldi '1930 CHP'si değil artık bu CHP' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi'ni değiştirmeye kalktı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve esaslarından ayrıldılar. Cumhuriyet Halk Partisi'nde yer alıp da ulusalcılarını dışlayan zihniyeti bana mı anlatıyorsunuz? CHP 28 Mayıs seçimlerini umarım kazanır da yeniden küllenir. Kaybederse bunun bedeli olacak, hesabı olacak. Bu hesap görülecek ve bedel ödenecek.

Sayın Meral Akşener milliyetçi mi, elbette milliyetçi. 2 Mart'ta kazık attınız. Milliyetçileri dinlemediler Aday meselesi vardı. Aday seçiminde hata yaptınız kardeşim. Adayda hata yapmasaydınız bugün siz cumhurbaşkanı seçimini kazanmıştınız. Yaptığınız hatayla bu hale düştünüz. Ne yaptınız? Ben size şöyle söyleyeyim. Kendinize HDP'yi kurtarıcı gördünüz. Al da kurtarıcı gördün. HDP seni kurtardı da seçtirdi. Milliyetçileri kimse dışlayamaz. Devlet hepimizin. Devlet hepimizin hizmetkarı. Hata var mı, Var. Bu ülkede sorunlar var mı, var.

Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıyla girseydik, gerçekten kemikten, göbekten seçilebilir mi? Seçilemezdi. Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamayla 9 günde seçim kazanamaz. Meral Akşener mutsuz. Çıksın açıklasın. Milliyetçi kanadından gelen eleştirileri ciddiye almadılar. Altılı masa o eleştirileri göz ardı etti, bedelini ödüyor. Umarım ders almış olurlar. Milletle kavga etmeden, didişmeden, onları dinleyerek, onlara ulaşarak çalışırlar.

Sayın Kılıçdaroğlu milliyetçi meselesinde bir sorun olmasaydı bugün 17 dakika çıkıp da milliyetçilere niye böyle güzelleme yaptı? Madem yüzde 5 alan Sinan Oğan'ı küçümsüyor da, oyuna ihtiyacı yok da niye gidip de görüşüyorsun? Görüşmeden seçim kazan da göreyim bakayım. Nasıl kazanacaksın? Kazanamazsın. Bütün HDP seçmenini seni desteklese de kazanamazsın.

Dolayısıyla bizim burada eğer oturup doğru konuşmamız lazım. Bugün ben aday tartışmasına girmiyorum. Ama gelinen bu süreçte bundan sonra eğer biz 9 günde bu seçimi kazanacağız diyorsanız hepinize uyumayı yasaklıyorum. Muharrem İnce'ye bir örgüt yapılanması, kaset komplosu kurarken yarım ağız sen kınayamazsın kardeşim, onlardan medet umamazsın. Adama günaydın derler."