ES Ağrılılar  Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Nazlı yaptığı açıklamada, “Eskişehir’de yaşayan Ağrı’lıları bir çatı altında toplamak, üyelerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, üyeler arasında yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, Ağrı’nın sosyal ve kültürel zenginliklerinin yaşatılmasına katkı sağlamak amacını gerçekleştirmek için faaliyetlerine başlamıştır” cümlelerini kurdu.

es ağrılılar

Konuşmasına şu şekilde devam eden Cemil Nazlı, “Eskişehir’deki hemşehrilerimizin güçlü bir sivil toplum örgütü isteği ve Ağrılıların kültürel ve sosyal dayanışmalarının sürdürülmesi ihtiyacı, dernekleşme ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu nedenler kurucular kurulu önderliğinde ve bir süre devam eden toplantı ve istişarelerden sonra dernek aşağıda belirtilen kurucular tarafından hemşehrilerimizin ve Eskişehir’deki dostlarımızın da katılımıyla görkemli bir şekilde 8 Şubat 2014 tarihinde kültür ve yardımlaşma faaliyetlerine başlamıştır” dedi.
ES Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Nazlı 16 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Hasan Polatkan Kültür Merkezinde yapılacak.

ES Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri herkese kongreye davet etti.