Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, Ş.Ç. isimli mağdur kadına eşi N.Ç. tarafından şiddet uygulandığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, N.Ç. hakkında Eşe Karşı Eziyet, Eşe Karşı Kemik Kırığı Oluşacak Şekilde Kasten Yaralama ve Cinsel Saldırı suçlarından soruşturma başlatıldı.

Mağdurun doktor raporunda tespit edilen travma bulguları, şahsın tek başına bunu yapamayacağı ve mutlaka bir başkası tarafından künt cisimle yapabileceği şeklinde belirlendi. Bunun üzerine N.Ç. isimli şüpheli, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı ve sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik tarafından da tutuklanmasına karar verildi.

Mağdur S.Ç. hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koruma tedbirlerine başlanıldı. Mağdurun durumu Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddet Önleme Merkezi'ne bildirilerek, çocuklarıyla birlikte koruma altına alındı ve sığınma evine yerleştirildi.

Soruşturmanın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı vurgulanan açıklamada, soruşturma sonuçlanmadan yapılan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna duyuruldu.