Turistik merkezlerin kapalı olacağı 1 Ocak Pazartesi günü, cadde otoparklar başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’ne ait açık otoparklar da ücretsiz olacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Hafif Raylı Sistemler A.Ş. (ESTRAM) ile yapılan görüşme ile yeni yıl öncesi olası hafta sonu yoğunluğunun göz önüne alınarak tramvay seferlerinde düzenleme yapıldığını açıkladı.

Yetkililer, “Tüm hatlarda 30 Aralık 2023 Cumartesi hafta içi sefer sıklığı, 31 Aralık 2023 Pazar günü Cumartesi sefer sıklığı, 01 Ocak 2024 Pazartesi ise Pazar sefer sıklığı uygulanacaktır” açıklamasını yaptı. Bu kapsamında yetkililer ayrıca şehir içi otobüs seferlerinin 31 Aralık 2023 Pazar ve 1 Ocak 2024 Pazartesi günleri, Pazar tarifesine göre yapılacağını belirtildi.

1 Ocak 2024 Pazartesi günü turistik merkezlerin kapalı olacağını da hatırlatan yetkililer tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde tüm birimlerimiz ve Gazebo Kafe kapalı olacaktır. Park içerisindeki mini tren turları ile Porsuk Çayı’ndaki bot ve gondol turları da yapılmayacaktır. Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan belediyemizin tematik müzeleri de kapalı olacaktır. Cadde parkomatlar, Şehitlik Otoparkı, Kentpark Otoparkları, Sazova İç Otopark, Sarısungur Otoparkı da ücretsiz olarak hizmet verecektir.”