Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün akşam Tasigo Otel'de düzenlenen iftar programına katılarak STK'ler, dernek temsilcileri ve AK Parti Eskişehir teşkilatı üyeleri ile bir araya geldi.

“ESKİŞEHİR’İ ADAYLIK İÇİN DEĞİL GÖNÜLDEN SEVİYORUM”

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, “ben buraya gelmeden önce Bakan Çavuşoğlu geliyor buradan aday olacak diye haberler yayıldı. Öyle bir şey yok. Eskişehir'i adaylık için değil gönülden seviyorum. Eskişehir, inşallah kendi bölgesinden, kendisini ve milletini temsil edecek ve çok değerli milletvekillerini Ankara’ya gönderecektir” dedi.

“ESKİŞEHİR KADİM BİR ŞEHİR”

Eskişehir'in adı gibi kadim bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Eskişehir'de olmak bizim çok değerli ve onurlu. Son iki yılda üçüncü kez bir araya geliyoruz. Her gelişimizde büyük bir enerji alıyoruz. Eskişehirlilerin gösterdikleri samimi ilgi için canı gönülden teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın Eskişehirlilere sevgi ve selamlarını iletiyorum. Siyasi partilerde seçim öncesi bayrak değişimi olur. Son derece doğaldır. Adaylıklar olur. İl başkanımız görevini yıllarca başarıyla yaptı. Milletvekilliği için bayrağı yeni il başkanına devretti. Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum. Ayrıca Odunpazarı ve Tepebaşı'nın yeni ilçe başkanlarına hayırlı olsun, eski başkanlara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ANTALYA'DAN ADAY OLABİLİR!

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul ya da Karadeniz illerinden, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa’dan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Eskişehir'den, Çevre Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İstanbul’dan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay’dan, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Antalya’dan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in İzmir’den, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Aydın’dan birinci sıradan aday yapılabileceği konuşuluyor. Ayrıca, bazı bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milletvekili adayı olmamak için izin istediği, ancak Erdoğan’ın “Hepiniz aday olacaksınız” dediği öğrenildi.