Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Tarık Tuncel, Eskişehir Emek mahallesinde lise olmaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eskişehir'in en büyük mahallesinde lise olmamasının kabul edilemez olduğunu belirten Tuncel, Türkiye'yi yöneten iktidar partisi ile Eskişehir merkezindeki belediyeleri yöneten partilerin farklı olmasının Eskişehir için bir handikap olduğunu, bu handikapın sonucunda ezilenin Eskişehir halkı olduğunu dile getirdi.

Başkan Tuncel, yaklaşık 56000 nüfuslu, Eskişehir'in en büyük mahallesi Emek'te lise yokken, Suriye'nin Halep ilindeki El-Bab bölgesinde, Türk vatandaşların vergisi ile 3 fakülte ve 7 bölüm açılmasını eleştirdi. Tuncel, bahsi geçen eğitim kurumlarındaki bazı eğitmenlerin maaşlarının da MEB tarafından karşılandığını vurguladı. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da El-Bab bölgesinde benzer eğitim etkinlikleri gerçekleştirdiğini belirten Tuncel, "Eve lazım olan, camiye hadamdır" hadisini örnek göstererek, Emek mahallesi gibi lise ihtiyacı olan mahallelerimiz dururken, iktidarın Suriye'de eğitim harcaması yapmasını eleştirdi.

Türkiye'nin kendi vatandaşına öncelik vermesi gerektiğini söyleyen Tuncel, Emek mahallesinde yaklaşık 5000 lise öğrencinin, kendi mahallesinde lise olmamasından dolayı başka mahallelere gitmek zorunda kaldığını vurguladı. Buna bağlı olarak öğrencilerin yol parası ve yemek masrafına katlanmak zorunda olmasını eleştirdi. Odunpazarı Belediyesi'ne seslenen Tuncel, Emek mahallesindeki lise öğrencilerinin yol parası giderlerine belediyenin katkı sağlamasını isterken, Zafer Partisi yönetime geldiğinde bu sorunu çözeceklerini vurguladı.

"Önce Eskişehir!" sloganını paylaşan Başkan Tuncel, yerelde Eskişehir'in sorunlarını Zafer Partisi genel merkezine ilettiklerini belirtirken, ilçe yönetimi olarak Odunpazarı'nın sorunları ile yakından ilgilendiklerini, Odunpazarı halkının refahını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.