Eskişehir’de Espark AVM yanında bulunan ve Tepebaşı Belediyesi’nin otopark olarak işlettiği arazi ticaret merkezi olarak kullabilecek. Tepebaşı Belediyesi istediği zaman bu arazide Otel, AVM, İş Merkezi gibi inşaatlara başlayabilecek.

Konu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclis oylamasına sunuldu. AK Partililer karşı çıktı, Yılmaz Büyükerşen red kararı vereceğini söyledi ancak CHP’li meclis üyelerin oy çokluğu ile konu meclisten geçti. Artık yetki Tepebaşı Belediyesi’nde…

887+

56456-2

AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen: “5 yıl önce başlayan ve süren bir konu bu. Espark AVM yanındaki alandan bahsediyoruz. Yeşil alan olmalı diye Yılmaz Büyükerşen zamanında görüş bildirmişti. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi ve mülk sahibi tarafından konu yargıya taşındı ama başvuru reddedildi. Bugün gelinen noktada buraya bir ticaret merkezi yapılması çevre şehircilik ilkelerine aykırı bir durum oluşturacaktır. 2017 yılında burası rekreasyon (Yapı izni olmayan piknik ve eğlence alanları) olarak kalmalı. O bölgedeki yoğunluk zaten yüksek. Bir de bu alanı ticarete yönelik yaparsak iş iyice çıkmaz hale gelir. AK Parti grubu olarak destek vermiyoruz.”

Yılmaz Büyükerşen,“Burası şehri mahvedecek bir değişikliktir. Karar sizin. Orası çok çirkin bir hal alacak. Kişisel düşüncelerimi söylüyorum. Bu karar şehrin geleceğine yönelik bir plan değişikliğidir. Benim şehircilik anlayışıma ters. Lütfen herkes vicdanı ile oy kullansın.”

Komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi, Yılmaz Büyükerşen red kararı verdiğini altını çizerek vurguladı ve konuyu dava edeceğini duyurdu.

Yaşanan bu gelişme Eskişehir Espark AVM'nin yanındaki otopark ranta mı kurban gidecek? sorusunu akıllara getirdi...