Açılışta konuşan Vali Özdemir Çakacak, Tarım ve hayvancılığın ülkemiz ekonomisindeki yerinin çok önemli olduğunu söyledi. 
 “Bugün, ‘Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’  tarafından kurulan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yüzde 50 hibe desteği sağlanan 500 baş düveye sahip ‘Seyitgazi - Yazıdere Çiftliği’nin açılışını yapıyoruz. Yerli üretime ve istihdama katkılar sağlayacak bu çiftliğin şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum” diyen Çakacak konuşmasına şöyle devam etti:
“Bir ülkenin beslenmede dış ülkelere bağımlı olmaması için tarım ve hayvancılıkta ilerlemekten başka seçeneği yoktur” diyen Vali Çakacak, açılışı yapılacak işletmenin proje tutarının 4 milyon 162 bin TL olduğunu, bunun 2 milyon 81 bin lirasının tarım ve hayvancılığa dayalı hibe desteğinden karşılandığını bildirdi. 
Vali Çakacak, konuşmasında lu konulara dikkat çekti:

Gelecek hedeflerimize yatırım yapmış oluyoruz
“Tarım ve hayvancılığın geniş bir etki alanına sahip olması nedeniyle, tarım ve hayvancılık politikaları ülkelerin; siyasal, sosyal ve ekonomik politikalarının önemli unsurunu oluşturmaktadır.
Tarım ve hayvancılığın ülkemiz ekonomisindeki yeri çok ama çok önemlidir. TÜİK verilerine göre 1 Ocak - 20 Kasım 2018 tarihleri arasındaki tarım ihracatımız yaklaşık 20 milyar dolardır. 2017 yılının aynı dönemindeki ihracatımız ise 18 milyar 283 milyon dolar. Bu yıl ki artış oranımız yüzde 7,8’dir. Ayrıca tarım ve hayvancılıktaki bu ihracat rakamımızın toplam ihracatımızın yüzde 13,7’sine denk geldiğini belirtmek isterim ki, tarımın ekonomimiz içerisindeki büyüklüğünü ifade etmek için.
Şuan yıllık 60 milyar dolar seviyesinde olan tarımsal üretimimizi ve 20 milyar dolar civarındaki tarımsal ihracatımızı önümüzdeki beş yıl içinde 150 milyar dolarlık üretim ve 30 milyar dolarlık ihracat rakamına yükseltmek devletimizin ve hükümetimizin ana hedefidir. Bizler aslında bir anlamda bugünkü çiftlik açılışı ile küçükte olsa gelecek hedeflerimize yatırım yapmış oluyoruz. Onun için yatırım yapmak çok önemli, çok değerlidir. Eskişehir’de çiftçilerimize son 16 yıl içinde ‘bitkisel üretim desteği, hayvancılık desteklemesi, kırsal kalkınma desteklemeleri, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği’ olarak 1 milyar 530 milyon TL destek verilmiştir. ‘Genç Çiftçi Projesi Hibe Desteği’ kapsamında da daha önce 462 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapılmıştır.”
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan ise, Damızlık Düve Yetiştiriciliği Destekleme Projesinin ülkemizin damızlık büyükbaş hayvan ihtiyacını ucuz ve kolay olarak karşılamak amacıyla uygulamaya konulduğunu söyledi.

Birliğe teşekkür etti
Ceylan, projeler çerçevesinde toplam 28.000.000,00 TL hibe desteklemesi yapıldığını belirterek, proje ile toplam 7500 adet kaliteli ve ucuz olarak ulaşılabilecek damızlık materyale sahip olunacağını ifade etti. Projeyi uygulayan Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile birlikte projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayvancılığa dayalı Destekler artıyor
Tarım ve hayvancılığa dayalı hibe desteklerinin artarak devam ettiğini dile getiren Eskişehir Milletvekili Günay ise, et ve süt ürünlerindeki verimliliği arttırmaya yönelik önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Milletvekili Günay ve beraberindeki diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, işletme içerisinde yer alan tesisleri gezdi.
Açılışa Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Seyitgazi Kaymakamı Cüneyt Demirkol, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Eskişehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali İhsan Çetin, yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler ve davetliler katıldı.