Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan Afad Gönüllülerine alacakları eğitimler hakkında ve gönüllülük sisteminin hedefleri hakkında sunum yapıldı.
AFAD Eskişehir İl Müdürü Sayın Recep BAYAR “Ülkemizdeki deprem aktivitesi göz önüne alındığında ise Eskişehir, Kuzey Anadolu Fayı ile Ege Bölgesindeki diri faylar arasında bir geçiş bölgesinde yer almaktadır. İl sınırlarımız içerisinde, deprem oluşturma potansiyeli açısından bilinen 4 diri fay zonu mevcuttur. Bunlar; Eskişehir Fay Zonu, İnönü Dodurga Fay Zonu, Kaymaz Fay Zonu ve Taycılar Fay Zonu olup faylarla  ilgili Üniversitelerce araştırmalar devam etmektedir.” dedi
İlimiz genelinde 226 kişinin AFAD gönüllüsü olmak için başvuru yaptığını aktaran Sayın Recep BAYAR, AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek, toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyulduğunu belirterek,  gönüllülerin eğitim programlarının önemine dikkat çekti.
Sayın Recep BAYAR konuşmasının ardından Şube Müdürlerimizi kendilerini tanıtmaları amacıyla kürsüye davet etti. Sonrasında AFAD Gönüllülerinin masalarını tek tek dolaşarak gönüllüler ile afetler ve Afad Gönüllülüğü üzerine sohbet ettiler.