Eskişehir’in ileri gelen siyasi isimlerinden, Tepebaşı Belediye Meclis toplantısında Ahmet Ataç’ın muhabirimize yapmış olduğu rencide edici muamele ve müdahalesine kınama mesajları gelmeye devam ediyor. 

Hasan Burgaz'dan Usluer'e Cevap | Eskişehir Haber Ötesi

Hasan Burgaz AK Parti Eskişehir Tanıtım Medya Başkanı

“Geçtiğimiz ay 3 Mayıs’ta “Basın Özgürlüğü Günü” kutlayan sözde halkçı Tepebaşı Belediye Başkanı, Belediye Meclisinde görevini ifa eden gazeteci kardeşimize tamamen nezaket dışı davranışta bulunuyor! Zerre insan sevgisi olmayan bu zihniyetler ülkeyi yönetmeye talip…”

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ilçede yaşanan sorunları  dile getirmeye devam ediyor.

Hakan Çizmelioğlu AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı 

“Bize göre yapılan bu hareket saygısızlıktır. Basın özgürlüğü hedef alınarak yapılmıştır. Yapılan bu davranış mantığa ve insanlığa terstir. CHP her zaman yaptığı gibi basın özgürlüğü savunması ile çelişmiştir. Kendilerinden olanlara her zaman öncelik verirken kendinden olmayan olarak gördüklerine mobbing uyguluyorlar. Basına yapılan bu hareketten dolayı üzgünüz ve kınıyoruz.”

Ak Partili Orhan Durmuş Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı  - Haberler

Orhan Durmuş AK Parti Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

“Mecliste ortamın gerginliği sebebiyle yaşanan olayda basın özgürlüğünün kısıtlanmasını ve basın mensuplarının işini engellenmesini doğru bulmuyoruz. Ortamın gerginliği ve yaşanan tatsızlıktan dolayı muhabirinize karşı yapılan davranış tabiki hoş olmadı. Sadece işini yapan ve haber alıp iletme özgürlüğü olan basın mensuplarının işini kolaylaştırmak gerekiyor.”

Mustafa Birsen AK Parti Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

“Mecliste yapılanı tabiki doğru bulmuyoruz. Orada görevi fotoğraf çekip toplumu haberdar etme olan bir muhabir arkadaşın başkan tarafından azarlanmasını ve meclisin önünde bağırarak rencide etmesini kınıyoruz. Orada ortamın gerginliği ile yaşanmış bir durumda olayın sıcaklığı ile biz müdahale edemedik ancak diğer basın mensupları da müdahale etmedi. Görevi toplumu aydınlatmak olan gazetecilerin engellenmesi kabul edilemez ve bizi de üzen bir durum.”

Eyüp Yılmaz MHP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi

“Ben başkanımızı uzun zamandır tanırım böyle bir tepki verecek insan değil ama ortamın gerginliği ile meydana gelmiş bir durum. Ahmet Bey zaten bu olayla ilgili arkadaşınızdan pazartesi günü bizzat özür dileyecektir diye düşünüyorum.”

Mhp eskişehir i̇l başkanı i̇smail candemir'den kurban bayramı mesajı -  Eskişehir Haberleri

İsmail Candemir MHP Eskişehir il Başkanı

Bunlar kimsenin görmek istemediği manzaralar. Yaşanan durum Tepebaşı Meclisine de yakışmadı.  Yaşanmaması gereken olaylar.

TAMBOVA: KARARLARI DSP OLACAK - Eskişehir Haber - Güncel Eskişehir  Haberleri | Eskişehir Ekspres

Dilara Tambova DSP Genel Başkan Yardımcısı

Tepebaşı Belediyesi Meclis görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik ve meclis üyelerinin bir birlerine yakışıksız davranışları bir süredir gündemdeki yerini korumakta. Bu tatsız ve gereksiz gündemin meydana gelmesi ve asli görevlerinin dışında, gündem dışı konuşma yapma yarışı sonucunda yaşanan gerginliklerin yarattığı olumsuz psikoloji; ne basına sansür uygulanmasına ne de bir gazeteci arkadaşımıza nezaket dışı bir tavır sergilenmesine mazeret teşkil edemez. Her iki sözünüzden biri; basın özgürlüğü olacak ve sonra da sadece görevi halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak olan basın emekçisi bir insana böyle bir davranış reva görülecek. Bu hakkaniyetli ve tutarlı bir yaklaşım değildir. Yıllardır bu şehirde; belli bir medya grubunun ve belli bir “güce” kanalize olmuş kimi yayın kuruluşlarının; ambargosuna, haksız eleştirilerine ve kasti olarak, neredeyse hiçbir haberimin verilmeyişine rağmen, tüm muhabir arkadaşlarımızla ve basın emekçilerimizle her zaman dayanışma içinde olmaya çalıştım. Her birisi benim için, basının kıymetli birer neferidir. Ben, Tepebaşı Belediye Başkanımızın da olay sonrasında; bu davranışından üzüntü duyduğuna inanıyor, inanmak istiyorum. Olayların sıcaklığı esnasında, gazeteci arkadaşımıza karşı; istem dışı ve maksadını aşan bir müdahale olmuştur diye yorumladım. Bir kez daha vurgulamak isterim ki! Özgür basın, özgür ve çağdaş toplum yaratır. “Gerçek” Basın emekçilerimize desteğim her zaman sürecek. Ancak! Gazeteciliği, birisini ya da birilerini memnun etmek adına icra edenleri;  dün olduğu gibi bugün de hiç iyi düşüncelerle tarif etmeyeceğim.

Söz konusu çirkin muamele ile ilgili tepkiler devam ederken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İYİ Parti il Başkanı Mehmet Ektaş, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel konu ile ilgili bir fikir beyan etmedi. 

Sosyal Medyada ise tepkiler her saniye çığ gibi büyüyor ve kınama mesajları yağıyor. İşte o tepkilerden bazıları...