AK Parti Eskişehir Gençlik Kollarının kongresine AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve AK Parti Eskişehir İlçe Başkanları katıldı. Kongreye Divan Başkanlığını AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MYKY üyesi Ahmet Buğra Sertbaş yaptı. Kongre başladıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının yer aldığı video izletildi. 


Altınkaynak: İktidara geldiğimiz günden itibaren her seçimden başarılı bir şekilde alnının akı ile çıktı. Bu süreç kolay geçmedi. Gezi olaylarını 15 Temmuz'u yaşadık. 
Boğaziçinde olaylarına değinen Altınkaynak: "Bizi gençleri sağcı solcu diye ayırmak istediler, ne kadar ayırmak isteseler de başaramayacaklar" dedi. 


Konuşmalarını sonuna doğru Altınkaynak sözlerine şu şekilde devam etti;


Altınkaynak:" Önce yoldaş sonra yol dedik dava arkadaşlarımızla yorulmadan çalışacağız omuz omuza yürümeye devam edeceğiz" 


Altınkaynak'ın konuşmaların ardından faaliyet raporu izletildi. Zihni Çalışkan AK Partili gençlere Recep Tayyip Erdoğan Sloğanını atmalarını istedi. partililer coşku ile slogan attı. 
Çalışkan: Gençlerimiz iri , diri bir olacaktır. Eskişehir'e yapılan hizmetleri sıraladı. Kaçak yapı yapıyor belediyenin araçları ortada yok inşallah bulacağız egzos mauyesi dört araçla yapılmıştır" Büyükşehir Belediyesi Başkanını eleştirdi.  Tüm Belediyelerimizi AK beleyecilikle tanıştıracağız. Genç arkadaşlar uyanık olacağız. 


 AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay : "Çalışmaya başlamalıyız. Her zaman gençler ile birlikte olmak benim kariyerim oldu. Gençlik bizim istikbalimiz. 1gram virüs dünyayı nasıl değiştirdi. 1 gram virüs 100 milyon insanı işsiz bıraktı. 1 gram virüs dünya piyasalarını alt üst etti. 1 gram virüs milyarca insanınların ağzına gem taktırdı. İnsanlığı şaşkına cevirdi. İnsanlar bir gram akıllandı mı? Dünyanın dönüşümde başrolu siz gençlerde olacak." 2023 hedeflerimize ulaşmak için size çok görev düşüyor. 
konuşmalar zaman zaman sloganlar ile kesildi. 


"Bir Şarkısın sen" Gösterisi


AK Partili Gençler ve üyeler Telefon ışıkları ile Bir şarkısın sen  şarkısını söylediler. Yapılan gösteri tüm davetliler tarafından beğeni topladı. 


" Gençsin önde yürü inandığın yolda yürü"


 AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: "Zihni Başkanım mastero gibi bu salonu yönetti. Çok güçlü Eskişehir görüyorum. 2024 AK Partili bir Eskişehir olacağını inanıyorum  Bu neslin görmediği kalmadı. Tüm bunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile üstesinden geldik. biz davamızı anlatmalıyız, biz adaletliyiz biz şevkatliyiz biz merhametliyiz. Türkiye insani yardım sıralamasında 1. sırada. Bugün başörtüsü problem sorun olmaktan çıktı. 86 yıllık rüyamız gerçekleşti Ayasofya ibadete yeniden açıldı. Burada statülerin önemi yok biz bu davada Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıydık diye anlatacağız. Dua edin hayırlı işler yapalım bizden sonraki kardeşlerimize güzel bir yol bırakalım. Bize çok iş düşüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın umudu gençler. Buraya kimse silah zoru ile gelmedi. Bu görevin hakkını vermek zorundayız. Biz Musap Tayyip Altınkaynak'a güveniyoruz. Musap Tayyip' e sahip çıkalım" şeklinde konuştu.
Kongere sonunda mevcut başkan Musap Tayyip AltınKaynak yeniden başkan seçildi. Hediye takdimi yapıldı.