Eskişehir'deki saha çalışmalarından bahseden AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan,  Eskişehir'de çalışmaları devam eden Gündüzler Barajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zihni Çalışkan: "Gündüzleri ziyaret ettik. Gündüzler barajının bölgeye katkısını gördük. 8 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. 18 bin dönüm alanı sulayacak. 200 milyon maliyetli bir baraj gölet." Şeklinde konuştu.


 Zihini Çalışkan:" Eskişehir'in yağmur suyu gider sorunu vardır"

Alt yapı sorunlarını gündeme getiren Zihni Çalışkan: "Öncelikle belediyelerimizin alt yapılarının yetersiz olduğunu tüm hemşerilerimiz görüyor. İlerleyen dönemde iklim değişikliği sebebiyle yapışların ani, sert ve yöresel olacağı bilgisi ile, mevcut ESKİ'nin de bütçe fazlası veriyor olması gerçeğiyle, şehrin merkezine ilişkin yağmur suyu giderlerinin eksikliğini görüyoruz. Keza, DSİ'nin rögarlarına atılan yağmur sularının, sulama kanallarında atık sulara dönüşmemesi lazım. ESKİ'nin mutlaka bir çözüm üretmesi gerekli. Eskişehir'in yağmur suyu gider sorunu vardır. Vatandaşlar sosyal medyadan da paylaştılar, görüyorsunuz. Bazıları yüzmeye çalışıyor, bazıları botla geçmeye çalışıyor, bazı vatandaşların araçları sularda kalıyor. Bu şehri bunlarla anmıyor olmamız lazım. Büyükşehir'in de bunlara ilişkin çalışmaları hızlandırması lazım" Dedi.
 

Zihni Çalışkan: "Tek projeleri ışık koymak"

Trafik sorununu rahatlatmaya yönelik hiçbir projeleri yok diyen Zihni Çalışkan: "Tek projeleri ışık koymak. Yürümeyen ve gidilemeyen bir şehir olmaya başladık. Trafik sorununu eğer Büyükşehir Belediyesi çözemeyecekse, bize, 'Biz bu sorunu çözemiyoruz' desinler, biz de Bakanlıklar vasıtasıyla şehir içi trafiğinde çözüm üretebilir miyiz, bir proje geliştirmeye çalışalım. Ama yeter ki söylesinler. Yılmaz bey dönem dönem söylüyor. 'Trafik sorunu çözülemez' diyor. Trafik sorununu çözemiyoruz, beceremiyoruz, desinler, biz çözeriz" diyerek Büyükşehir Belediyesine Tepki gösterdi.


 Zihni Çalışkan:" Nasıl engelleniyorsunuz?"

Büyükşehir Belediyesine eleştirilerine devam eden Zihni Çalışkan: "Kapalı pazar yerimiz de aynı durumda. Buradaki mülkiyet sorununa ilişkin ne yapıyorlar, bilmiyoruz. Bu sorunun da bir an önce çözülmesi lazım. Kapalı pazar yerinin altındaki otoparkı gördüğünüzde, Eskişehir'e ilişkin diğer görsellerle yan yana koymaya utanıyorsunuz. Eskişehir geçmişteki belediye başkanlarımızdan da kaynaklı güzel bir şehir, güzel olmaya da devam edecek. Kimse kendinden bağlı zannetmesin bu işleri. Merkezi idareden gelen ödentiler dışında, mevcut belediyelerin proje üretmek için bir dosyaları yok. Proje üretmeye yönelik niyetleri de yok. Siyasi çabaları sadece 'engelleniyoruz dayalı... Büyükşehir Belediye Meclisi sizin kontrolünüzde. Nasıl engelleniyorsunuz?" diye sorarak eleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e seslenen Zihni Çalışkan:" Hemşerilerimizim bu şehri daha yaşanabilir yapmanız noktasında beklentileri var. Anadolu Üniversitesi ile istişare yapmadığınız görüyoruz. Belediye Başkanını Şehrin Sorunlarını göremeye davet ediyoruz" Şeklinde konuştu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan sonra açıklamalar bulunan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, En son gerçekleştirilen Odunpazarı Belediye Meclisinde gündeme getirilen Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti grubu meclis üyelerinden Büşra Yeşim Aslantaş hakkında atılan iletilere dair açıklamalarda bulundu. Ali Acar:" Meclis üyemize karşı bir çalışma gördük. Odunpazarı Belediye Başkanından bilgi istedik. Ama çamur at izi kalsın siyaseti gördük. Odunpazarı halkının hizmetine sunulması gereken paraların nereye harcandığını sormamıza rağmen herhangi bir cevap alamadık. Yazdığı yazıya istinaden meclis üyemize asılsız iddialarda bulunuldu. CHP'nin iftirasına maruz kalındı. CHP'li meclis üyesi arkadaşı kınıyorum" Dedi.


Ali Acar'dan Kazım Kurt'a eleştiriler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u eleştiren AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar:" Belediye Başkanı bütün yetkileri kullanma hakkına sahip. Gerçek bir proje ile Karapınar'da Sanayi Bölgesin de gece kondu önleme projeleri ile ilgili çalışmaları olması gerekirken yapmaktan imtina ediyor. Sayın Kurt bu bölgelerde oturan vatandaşların sorunlarını görmezlikten gelemezsiniz. Gerçek projelerle yeşil alanlara değer veren projeleri ve bu çalışmayı TOKİ'ye iletin vatandaşın sorunu hep beraber çözelim. Benim umudum kalmadı. Vatandaş da gerçeği görüyor. En son benim bunu yapabilecek gücüm yok yapmayacağım. Tasarruf tedbirlerine sığınılmasın. Açın genelgeyi okuyun. Odunpazarı hakkına hizmet vermeyi düşünün.

Eskişehirhaber.com muhabirinin sorusuna da yanıt veren Ali Acar, Tasarruf genelgesinin hizmete engel olmadığını ve Ben bunu yapmaktan kurtuldum düşüncesinin basit bir siyaset olduğunu dile getiren Acar Özel Kalem için harcanan bütçenin yüzde 10'unu kullanırsa verdiği sözleri yapabileceğini belirtti.

Hakan Çizmelioğlu: "Bağlar'daki sorun iş bilmemezlikten kaynaklanıyor"

Basın toplantısında Bağlar bölgesinde yapılan yol ve kaldırım çalışmalarına değinen AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu burada yapılana karşı olmadıklarını zamanı ile ilgili eleştirilerde bulunduklarını belirtti. Bağlardaki çalışma hakkında açıklamasına devam eden Çizmelioğlu, yaşanan sorunların iş bilmemezlikten kaynaklandığını söyledi. 
 BAKSAN'daki alt yapı sorunları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Çizmelioğlu:" Baksan'da hiçbir şey yapılmıyor. BAKSAN aynı BAKSAN, bugün neyse yarın da aynı. BAKSAN imalat alanıydı ticaret alanına döndü. İmalat ile ilgili iş için TEKSAN'a gidilecek Ben Tepebaşı İlçe Başkanı olarak buna razı değilim. 
EskişehirHaber muhabirinin sorularına yanıt veren Hakan Çizmelioğlu, Kaldırımlar genişlerse yoldan sadece 1 aracın geçebileceğini dikkat çekti. Burada sorunların yaşanacağını belirten Çizmelioğlu  burada bir can giderse bunun vebalini kim verecek diye sordu.