Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Alp Havacılık Fabrikası'na ait olduğu belirtilen fabrikada yangın çıktı. Sanayi 8. caddeki fabrikadan siyah dumanların yükselirken, binadaki yangını sördürmek için itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Binada dumandan etkilenler olduğu, bölgeye çok sayıda sağlık, arama ve kurtarma ekibi sevk edildiği öğrenildi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı, Alp Havacılık Fabrikası'nda çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. 
Eskişehir'de, Organize Sanayi Bölgesi 8'inci caddeki fabrikada çıkan yangın büyük paniğe sebep oldu. Bir çok itfaiye ekibi tarafından yangın söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ettiği sırada Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından son durum ile alakalı bir açıklama yapıldı. Meydana gelen yangında ölü ve yaralının olmadığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: 
"Bugün Alp Havacılıkta oksijen tüplerinin patlaması sonucu meydana gelen yangın EOSB itfaiye biriminin tüm ekipleri ile anında müdahalesi yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Yangında ölü ve yaralı olmaması sevindiricidir." 

Eskişehir'de helikopter parçaları üreten Alp Havacılık Fabrikası'nda çıkan yangının ardından ilk açıklama olay yerine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'dan geldi. 
Yangın haberini alınca fabrikaya ulaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Karacan, yangının tüpe isabet eden bir kıvılcımdan dolayı çıktığını söyledi. ALP Havacılık Fabrikası'nın Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Karacan, "Büyük geçmiş olsun. Türkiyemiz için ALP Havacılık önemli bir kuruluş. Kıvılcım ve tüpten dolayı yangın meydana gelmiş. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Bir arkadaşımız dumandan etkinlenmiş, onu da hastaneye sev etmişler. Şimdi de yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa sürede söndürülür. Diğer yerlerden takviye ekipler de isteniyor. Tabii istemezdik böyle bir şeyin olmasını ama önemli olan can kaybının olmaması. Ben Alpata Grubu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eskişehir Sanayimize geçmiş olsun. Eskişehirimiz için büyük bir zarar ama büyük bir kuruluşlar ve inşallah en kısa sürede atlatırlar" dedi. 

Eskişehir'deki Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Alp Havacılık Fabrikası'nda çıkan büyük yangına müdahale devam ediyor. 
Eskişehir'de 90 milyonluk dev bir yatırım ile faaliyete geçen 11 bin metrekarelik tesiste, bugün belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Hızla binayı saran yangına ilk müdahale su sıkan Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan beton kamyonlarından geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, TOMA ve beton mikseri sevk edilirken, yangında çıkan dumanlar şehrin her tarafından gözle görünür hale geldi. Bu sırada fabrika içerisindeki işçiler dışarıya çıkarılırken, birçoğunun yaralandığı ve dumandan etkilendiği öğrenildi. 
Yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.