FETÖ'cü "Ankara Kuşu" ve bağlantılarını deşifre eden gazeteci olarak tanınan gazeteci Fazıl Duygun dün Niğde'de gözaltına alındı. Gözaltı kararı gündeme bomba gibi düşerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ve istifasının kabul edilmemesi sonrasında gerçekleşen bu gözaltı ve Fazıl Duygun'un neden gözaltına alındığı sosyal medyada birçok farklı yoruma neden oldu. 

"Selçuk Özdağ'ın iftifa ve hakaret şikayeti olmuştu"

EskisehirHaber.com, Fazıl Duygun'un avukatı Harun Akdere ile konuştu. Gazeteci Fazıl Duygun'un şu anda Ankara'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulduğunu ve önümüzdeki saatlerde ifadesinin alınacağını belirten Harun Akdere, Duygun'un gözaltına alınması sebebiyle ilgili, "Şu an bildiğimiz kadarıyla AK Parti eski genel başkan yardımcılarından ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın bir şikayeti nedeniyle işlem yapılmış durumda. Selçuk Özdağ, Fazıl Duygun hakkında hakaret ve iftira suçlamaları ile şikayette bulunmuştu" dedi.

"Ama neden terörle mücadeleden gözaltında henüz anlamadık"

Akdere, "Ancak terörle mücadele kapsamında gözaltına alınmış durumda. Bunun nedenini henüz anlamış değiliz. Şu anda da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltına tutuluyor" dedi. Selçuk Özdağ'ın yaptığı şikayetin detaylarını sorduğumuz Akdere, "Biliyorsunuz, Fazıl Duygun, 'Ankara Kuşu' olarak bilinen kişi ve yapıyla, bağlantıları ile ilgili yazı ve paylaşımlarda da bulunmuştu. Bildiğimiz kadarıyla, Selçuk Özdağ'ın şikayeti de bunlarla ilgiliydi" dedi. 

"Savcılığın insiyatifi ve kararıyla"

Avukat Harun Akdere'ye, sosyal medyada da gündeme gelen, Fazıl Duygun'un gözaltına alınmasının Süleyman Soylu ile ilgili yaşanan gelişmelerle ilgili olabileceği yönündeki iddiaları da sorduk. Akdere, "Fazıl beyin, biliyorsunuz, Süleyman Soylu'nun istifa açıklaması sonrasında da bazı paylaşımları olmuştu. Ancak, görüştüğüm polislerden de edindiğim izlenim, yaşanan durumun Emniyet ile bir ilgisi yok. Yani, Süleyman Soylu ile ilgili yaşananların yaşattığı bir zafiyetten kaynaklanıyor görünmüyor, tamamen savcılığın insiyatifinde ve savcılığın kararıyla alınmış bir gözaltı kararı. Ben de şu an şube müdürlüğüne gidiyorum" diye konuştu.