Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti (ESİGC) Başkanı İbrahim Gültekin Ramazan-ı Şerif ayının habercisi mübarek Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gültekin mesajında; “Bu müstesna gece Allah-u Teâlâ’nın affı ve bağışlamasının çok olacağını müjdelediğinden “Berat Gecesi” denilmiştir.

Berat gecesi bağışlanma ve af gecesidir. Bu gece kendimizi yenileme, geçmişimizi sorgulama ve geleceğimizi planlama açısından çok önemli bir fırsattır. Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür. Hep birlikte bu gece ellerimizi semaya açıp koronavirüs belası başta olmak üzere tüm belalardan kurtulmak için hep birlikte dua edelim.

Bu mübarek gecede dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, nefsimizle yüzleşip, hata ve günahlarımız için Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Berat Kandili’nin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır.

Ben bu duygu ve düşüncelerle merhametin, iyiliğin ve huzurun gecesi, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi Berat Kandili’nizi tebrik ediyor, birlik, beraberlik, barış ve huzur dolu bir Ramazan ayına sizlerle hep birlikte ulaşmayı diliyorum.” İfadelerine yer verdi.