Eskişehir'de 11 Ağustos'tan bu yana devam eden Kalabak su krizinde sıkıntılar ve şikayetler devam ediyor. Dağıtımdaki sıkıntının çözüldüğüne dair birtakım iddia ve paylaşımlara karşında, vatandaşların sosyal medyadaki paylaşımları ve ypılan açıklamalar durumun hiç de öyle olmadığını göstergesi... Birçok mahallede halen Kalabak su sakalarının 3-4 günde bir geldiği veya bir haftadır gelmediği mahalleler olduğu ifade ediliyor..

EskisehirHaber.com, en çok şikayetin iletildiği mahallelerden Batıkent ile ilgili son durumu Batıkent Mahalle Muhtarı Derya Can ile konuştu... 

"Kalabak aracını en son bir hafta önce gördüm"

Batkent Muhtarı Derya Can, mahalledeki Kalabak su sıkıntısının halen devam ettiğini belirterek, "Çok sayıda telefon alıyorum, telefonum susmuyor. Mahallemizbüyük bir mahalle, ancak açıkçası ben en son Kalabak aracını bir hafta önce gördüm. Çok sayıda vatandaşımız Kalabak su alamadıklarını belirtiyor" dedi. 

"En geç 3 hafta içinde biter dediler"

Muhtar Dera Can, "ESKİ'den yetkililerle bir hafta önce konuştuğumda, sıkıntının en geç üç hafta içinde biteceğini söylediler. Bir haftası geçti. Sıkıntınn bitmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız mağdur durumda, sürekli arıyorlar" dedi. 

"65 yaş üstü içineve teslim edilecek dediler, ama vatandaşlar ESKİ'ye ulaşamıyor"

Muhtar Derya Can ayrıca, "Bazı muhtar arkadaşlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla ESKİ'den 65 yaş üstü vatandaşların ESKİ 185 hattını araması durumunda evlerine 8 litrelik pet şişelerde ulaştırılacağ belirtilmiş. Vatandaşlarımıza söyledik, ancak ESKİ'ye ulaşamadıklarını söylüyorlar. Bana gelen bir açıklama olmadı ESKİ'den, diğer muhtar arkadaşlarımızdan öğrendik, böyle de bir sıkıntı var. Aslında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine ulaştırılması iyi olur, ama numaradan ESKİ'ye ulaşamadıklarını söylüyorlar" dedi. 

Batıkent'teki son durum böyle... EskisehirHaber.com Kalabak krizini takip etmeye devam ediyor..