Tepebaşı Belediyesi’nin beğeniyle takip edilen ve şehrin kültür geleneği haline gelen Kent & Kültür Söyleşileri, birbirinden önemli isimleri Eskişehirlilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor.
Koronavirüs dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen etkinliğin bu ayki konuğu sevilen müzisyen, söz yazarı, besteci ve yazar Hüsnü Arkan olacak. Koordinatörlüğünü Haydar Ergülen’in yapacağı “Hüsnü Arkan’la Müzikten Yazıya” adlı söyleşi 19 Şubat Cuma günü saat 20.00’de gerçekleşecek.
Zoom platformu üzerinden düzenlenecek programa katılmak isteyenler, etkinliğin QR kodunu telefonlarına okutarak ya da ilgili linke tıklayarak söyleşiyi dinleyebilecek. QR kodu ve program linkine “www.tepebasi.bel.tr/etkinlikler.asp” web adresinden ulaşılabilecek. Etkinlik, Tepebaşı Belediyesi’nin Youtube kanalı “tepebasibld”den de canlı olarak izlenebilecek.


Hüsnü Arkan’ın Biyografisi


Hüsnü Arkan, 1958 yılında İzmir'in Kınık ilçesinde dünyaya gelmiştir. 1975 yılında Bergama lisesinden mezun oldu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulunda üç yıl mimarlık okuduktan sonra Dokuz eylül Üniversitesi hukuk Fakültesinden mezun oldu.
1985 yılında cezasının kesinleşmesinden dolayı yurt dışına çıktı. Bir yıl Atina'da, beş yıl Hollanda'da, iki yıl da Köln’de yaşadı. 1987 yılında Amsterdam'da, arkadaşları ile ‘Hezarfen’ adlı müzik grubunu kurup Avrupa'nın birçok kentinde şarkılarını seslendirdi.
1993 yılında Türkiye'ye dönen Hüsnü Arkan, Ezginin Günlüğüne katıldı ve grubun on bir albümüne şarkıları ve sesiyle katkıda bulunda. 2005 yılında Destur adlı projeyle Deli Bu Dünya albümünü çıkartmış, 2010 yılına kadar da yüze yakın şarkısı yayımlanmıştır.