Ağaçlandırmada tarihi rekorun kırılacağı büyük güne az kaldı. 11.11.2019 günü saat 11.11’de bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak 3 saat içinde 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Vatandaşlar da internet üzerinden dikilen fidanları sahiplenebilecek, isteyen fidan başına 10 lira bedel ile katkı sağlayabilecek.
11.11.2019 tarihinde ki fidan dikim organizasyonu için hazırlıklar devam ederken görsel medya ve sosyal medya üzerinden de duyurular hızla yayılıyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında yer alan Eskişehir ilinde 290 bin, Afyonkarahisar ilin de ise 142 bin fidan dikilecek.
“Bugün Fidan Yarın Nefes” başlığıyla duyurulan kampanyada, internet üzerinden https://gelecegenefes.com/ adresine girildiğinde sizi bulunduğunuz ildeki fidan dikim etkinliği alanlarına yönlendiriyor. Adınızı ve mail adresinizi girerek dikilecek bir fidanı sahiplenebiliyorsunuz. İsterseniz 10 lira karşılığında bir fidan dikimine katkı sağlayabiliyor, sevdiklerinize fidan hediye edebiliyorsunuz.
Dakikada bir güncellenen harita ile de her ilde sahiplenilen fidan sayısı görülüyor. Kampanyanın başladığı ilk hafta Eskişehir ilinde dikilecek 290 bin fidanın 93.595 adedi vatandaşlarca sahiplenildi. Afyonkarahisar ilin de ise 142 bin fidanın 45.875 adedi sahiplenildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel her iki ilde de yaşan vatandaşlara, sivil toplum örgütlerine, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak fidanların sahiplenilmesi için destek istedi.
81 ile bakıldığında fidan sahiplenmesi konusunda 81 il sıralamasına bakıldığın il beş de, Bartın, Ağrı, Bursa, Diyarbakır ve Amasya illeri geliyor.