‘’Sivrihisar’da yetişen üzüm çeşitlerinin ve Sivrihisar’a özgü sebze ve meyvelerin ‘yok olamaması’ için, Belediye ve Eskişehir’deki Üniversitelerin Ziraat Fakülteleri ile birlikte neler yapılabileceği’’ üzerinde duruldu.

Ziyarette SEV Başkanı Bekir Kalır, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Pandemi ortamında ziyaret talebimizi olumlu cevap veren ve vakfımıza zaman ayıran Büyükerşen hocamıza çok teşekkür ederiz. Vakfımızın çalışmaları hakkında Büyükerşen hocamıza bilgi verdim. Görüşmemiz olumlu ve samimi bir ortam içerisinde gerçekleşti. Görüşmemizde: ‘’Sivrihisar’da yetişen üzüm çeşitlerinin ve Sivrihisar’a özgü sebze ve meyvelerin ‘yok olamaması’ için, Belediye ve Eskişehir’deki Üniversitelerimizin Ziraat Fakülteleri ile birlikte neler yapılabileceği’’ konusu üzerinde olumlu görüşmeler yaptık. Büyükerşen hocamız; ‘Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi’nin, Sivrihisar’da bir çalışma yapması için, ESOGÜ Rektörü ile görüşme yapacağını’ ifade etti’’ dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ''Ziyaretten memnun kaldım. Vakfın çalışmalarını yakından takip ediyorum'' dedi.

Ziyaret sonunda; SEV Başkanı Bekir Kalır, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e Atatürk portresi takdim etti.