AK Parti Eskişehir İl Kongresi'nde yeniden aday olan Zihni Çalışkan yaptığı konuşmada, "Gara'da şehit olan başta hemşerimiz Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci başta olmak üzere 13 şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Türk Ordusu bu alçak katil şebekesini elbet karanlığa gömecektir. PKK’nın vesayeti altında siyaset yapanlar da, terör güdümünde muhalif cephe dizayn edenler de aynı karanlığa düşmekten kurtulamayacaktır. Milletimizin bağrından çıkan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kurulan AK Parti, Türkiye’yi ve İslam coğrafyasını makûs talihinden kurtaran, geleneklerinden kopmadan, yaşadığımız çağın gereklerine uygun şekilde ilerlemeyi sağlayan, bir erdem ve hizmet hareketidir" dedi. 

“2023, 2053, 2071 HEDEFLERİNE ADIM ADIM ULAŞACAĞIZ”

 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ulaşacaklarını söyleyen Çalışkan: "AK Parti, değişimin, yeniliklerin, gelişmenin partisidir. Şeyh Edebali Hazretlerinin, yaklaşık 700 yıl önce söylediği veciz nasihatini, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü, tüzüğüne koyarak, milleti esas alan, insan odaklı, gerçek demokrasinin partisidir. Bizler, AK Parti’nin kuruluş amacını bilen, misyonunu ve vizyonunu özümsemiş teşkilat mensupları olarak, tarihe ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Bu idrak ile ülkemizdeki değişim ve dönüşüm hareketinin fertleri olarak, milletimize hizmet etmeyi, kendimize gaye edindik ve bu idealler doğrultusunda, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Eskişehir Teşkilatı olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, değerli teşkilâtımızın emek ve gayretleriyle, geçmişi unutmadan, geleceğini inşa eden bir şuurla 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ulaşacağız" şeklinde konuştu.  


Eskişehir’e yapılan hizmetleri sıralayan Çalışkan: "Bilindiği üzere AK Parti Hükümetleri döneminde şehrimize, her alanda çok önemli hizmetler yapılmıştır. Özellikle yaşanan Pandemi sürecinde, Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi sağlık alanında yetersiz kaldığı bir dönemde; son teknoloji ile donatılmış Yunusemre Devlet ve Eskişehir Şehir Hastanelerimiz, üstün nitelikli hizmetleri ve sağlık ordumuzun insan üstü gayretleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Bunların yanında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza sağlanan destek şehrimizde 523 milyon TL’ye ulaşmıştır. Bu vesile ile Pandemi döneminde ebediyete irtihal eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine AK Parti hükümetleri döneminde yapılan kalıcı eserler kapsamında bilindiği üzere şehrimize Avrupa standartlarında 33 bin kişi kapasiteli stadyum inşası tamamlayarak Eskişehirspor'umuza yeni yuvası kazandırılmıştır” diye konuştu.


“MİLLET BAHÇESİNİN RESMİ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”


“Eski stadyumun yeri için rant elde edilecek denildi. Pek çok şey konuşuldu. Biz oraya Millet Bahçesini kazandırdık. En yakın zamandan açılışını da yapacağız” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile Eskişehir kongresine katıldığında Çalışkan, Millet Bahçesi’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davette bulundu. Çalışkan:” Cumhurbaşkanım sizi Eskişehir olarak Millet Bahçesi’nin açılışına bekliyoruz “ Dedi.


“Eskişehir’e hak ettiği hizmeti getireceğiz”


Yerel gündem ilgili açıklamalarda bulunan Çalışkan: “Üzülerek söylemek isterim ki; Büyükşehir belediyemiz kaçak villa, belediye araç parkına ilişkin kayıp hurda araçlar ve sahte şekilde yapılan egzoz muayeneleri ile ülke çapında gündeme gelmektedir. Bu belediyecilik düzeninin böyle devam edemeyeceğini ve artık sona gelindiği aşikardır. İnşallah, ilk yerel seçimde, Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, hem merkezdeki hem de dış ilçelerdeki belediyeleri kazanarak, şehrimize hak ettiği yerel hizmetleri getireceğiz" dedi. 


“YARIN ELBET BİZİM, ELBET BİZİMDİR; GÜN DOĞMUŞ, GÜN BATMIŞ, EBED BİZİMDİR"


Konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” şiirinin dizlerinden alıntı yapan Çalışkan sözlerine şu şekilde devam etti: "Güçlü ve dinamik teşkilatımızla, Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa ederken, inandığı yolda yürüyen herkes, destansı bir tarihin canlı şahidi ve elde edilen başarının hissedarı olmanın, haklı gururunu yaşayacaktır. Teşkilatımızla birlikte, tazelenerek, yılmadan, yorulmadan, ilk günkü aşkla, samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Bu vesileyle bugüne kadar teşkilatımızda görev yapan ve fedakârca çalışan, teşkilatımızın çeşitli kademelerinde hizmet eden, bütün teşkilat mensuplarımıza, başta milletvekillerimiz olmak üzere, önceki dönem il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize, mahalle başkanları ve yönetim kurullarımıza, sandıklarda görev yapan ve oylarımıza sahip çıkan bütün AK Partili kardeşlerimize, çok teşekkür ediyorum. Teşkilatlarımızda görev yapıp ebediyete irtihal eden tüm kardeşlerimize ve yakın zamanda kaybettiğimiz Mehmet Kılıç abimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.. Merhum üstad Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi; “Yarın elbet bizim, elbet bizimdir; Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir"