AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir ve Türkiye gündemine dair canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Eskişehir’de beklenen yağışların gelmesi ile birlikte Porsuk Çayı’nın doluluk oranın yüzde 35’i geçtiğini ifade eden Çalışkan su sorunu ile ilgili açıklamalarında:” Geçen yıl Sivrihisar ciddi anlamda su sorunu yaşadı. Şu anda Porsuk Çayı’nın doluluk oranı yüzde 35’i geçti. İnşallah yağışlar devam ederse bu oran artacaktır. Biz gecen yıl daha tasarruflu bir yöntem olan damla su yönetimini ilçelerimiz de anlattık. Allah kimseyi susuzluk ile imtihan etmesin” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir’deki salgın ile mücadeleyi anlatan Çalışkan, günlük vaka sayılarının Eskişehir’de 40’nın altına düştüğünü ve 13 bin sağlık çalışanın aşılandığının altını çizdi. Aşılanma sayılarında Eskişehir iyi durumda olduğunu belirten Çalışkan, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünü, sağlık çalışanlarımızı bu konuda gösterdikleri gayret dolayı tebrik ettiğini dile getirdi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE EKONOMİ DESTEĞİ

Pandemi döneminde de hizmet üretmeye devam ettiklerini söyleyen Çalışkan, vatandaşlara kamu kaynaklarından bin lira destek verdikleri ve bunların yanı sıra 45 bin kişiye kısa çalışma ödeneği sağlandığını belirtti.

“BELEDİYELER ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan Esnafa verilen destekler ile ilgili yaptığı açıklamalarında:” Belediyelerimiz esnafa destek olması noktasında risk alıp elini tasın altına koyup yardımları bir an önce başlatmalı. Esnafa yapılacak 500 liralık yardımla ilgili gündem maddesi belediye meclislerinden geçti. Bununla ilgili çalışma en yakın sürede başlar” İfadelerine yer verdi.

“1250 ADET TABLET DAĞITILDI”

Pandemiden dolayı eğitime verilen destekleri anlatan Çalışkan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde 1250 adet tabletin dağıtımın gerçekleştiğini söyledi.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Küçük Sanayi Sitesinin dönüşümü ve afet riskli alanlar ile ilgili açıklamalarında Çalışkan: “Büyükşehir Belediyesi Porsuk 1 Porsuk ‘projelerini bir an önce hayata geçirilmeli bu projelere dair 2 yıldır hiçbir çalışma yapılmadı Gündoğdu projesi hangi aşamada ne zaman hayata geçireceksiniz bunu soruyorum. Kent Evi projesi 10 yıldır bekliyor” dedi.

Gündoğdu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt’u eleştirdi. Yaptığı eleştirilerde Çalışkan:” Kazım Kurt’u yetki devri alma gibi bir talebi yok bu neden yapıyor bilmiyoruz! Belediye başkanımız planları ben onaylıyım istiyor bu mümkün değil” dedi.

Hiçbir belediyeye bakanlığın bu şekilde yetki vermediğini ifaden eden Çalışkan: “Planları yangından mal kaçırır gibi ben bilirim, ben yaparım derseniz olmaz. Küçük Sanayi Sitesinde 5 Binlik planları yaptınız bakanlık Binlik planları da istiyor. Onaydan kaçmak için acele ile yaptığınız planları getiriyorsunuz bu şekilde olmaz. Altyapı ile ilgili çalışma yapmanız ve bakanlık ile istişarelerde bulunmalısınız istişare yapmadan plan yaparsanız bakanlık onaylamaz. Kazım Kurt kesinlikle yetki devri istemeli neden yedi yıldır yetki devri istemiyorsunuz?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN AFET RİSKLİ ALANLAR İLE İLGİLİ SORUMLUĞU BİTMEDİ”

Büyükşehir Belediyesi’nin 8 mahalle ile ilgili sorumluklarının bitmediğini söyleyen Çalışkan,

Porsuk 1 ve Porsuk 2 projeleri ile ilgili destek verdiklerini 2 yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

“HİZMETİ BİZ, ALGIYI ONLAR YARATIYOR”

Millet Bahçesi’nin AK Partinin bir hizmeti olduğunu belirten Çalışkan:” Millet Bahçesi’nin Belediye tarafından yapıldığı sanılıyor hizmeti biz getiriyoruz onlar algı yaratıyor” dedi.

Eskişehir’deki Trafik sorununu eleştiren Çalışkan: “Çevreyolunu biz düzenledik düzenlemeseydik ‘Allah bilir ne olurdu’ Güney çevreyolu meselesinin takipçisi olacağız. Her şeyi yaptığınız zaman mevcut belediye başkanının çalışmadığı belli olmuyor. Sorun kalmayınca belediye başkanı tarafından yapılıyor zannediyor. Algı oluşturmamak, hizmet yapmak lazım” dedi.

“ESKİ TESİSLERİNDE KUYRUK OLDU”

Eskişehir’de 6 ay damacana konuşulduğunu ve ESKİ tesislerinde vatandaşların kuyruğa girdiğini belirten Çalışkan, bu yaşananların utanç kaynağı olduğunu söyledi.

KAÇAK KONUT İDDİALARI

 Uzun süredir Eskişehir gündemini meşgul eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’inde içinde bulunduğu kaçak yapı iddialarıyla ilgili Çalışkan: “Bir şehrin belediye başkanı böyle bir konu ile ortaya çıkması beni üzüyor. Bu şehre sahip çıkın. Siz nasıl olur 148 m2’lik bir yapının prefabrik olduğunu söyleyebilirsiniz. Belediye Başkan Vekili hata yaptık dedi. Sözüm ona danışanlar yanlış yönlendirmiş böyle bir dünya yok! Belediye başkanın her şeyden haberi vardır. Bundan nasıl haberi olmadı. Madem doğruydu neden imar affına başvurdunuz madem yanlıştı neden yaptınız! Biz bunu anlatamıyoruz. Belediye başkanı özür dileyip istifa etmesi lazım” dedi.