8 YIL SONRA AKLINA GELDİ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Gündoğdu 1,2 ve 3 projesi ve 31 Mart 2019 da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri önce aday adaylık başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda bilgiler verdi.
Belediye Başkan aday adaylık müracaatlarının 5 Kasım’da başlayacağını 12 Kasım'da sona ereceğini kaydeden Çalışkan, AK Parti ile hiçbir zaman özdeş olmamış kişilerin aday adaylığına sıcak bakmadıklarını bildirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin gündemde olduğunu ifade eden Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanın 8 yıl sonra aklına geldiği bu projenin vatandaşın lehine gelişen bir proje olmadığına dikkat çekti.

“EĞİTİM ALANLARINA İLİŞKİN MEM’DEN BİR GÖRÜŞ ALINMADI”
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, "Gündoğdu 1 ve 3 projeleri 2010 yılından beri var olan Sayın Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 8 yıl sonra aklına gelen kentsel dönüşüm projeleridir. Gündoğdu 1 projesi vatandaşımızın lehine gelişen bir proje değil. 300 metrekare arsası olan birisinin en iyi ihtimalle 97 metrekarelik bir dairesi oluşacak. Gündoğdulu hemşerilerimize bu proje fayda getirmiyor. Gündoğdu 1, 2 ve 3 numaralı projelerin hepsinin birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Gündoğdu Mahallesi yüzde 70 inşaat yoğunluğunun olduğu bir alana dönüşüyor. Biz bu bölgenin betonlaşmasına karşıyız. Bizim şehrimizin geleceğine dönük hayallerimiz büyük. Projelerimizle birlikte geleceğiz. Burada eğitim alanlarına ilişkin Milli Eğitim’den herhangi bir görüş alınmadığı gibi Büyükşehir’e bağlı bir genel müdürlük olan ESKİ’den alınan görüşte de yeterince abonelik vardır gibi bir cevap. Abonelikler vardır da burada oluşması muhtemel altı kat fazla yoğunluktan bahsediyoruz. Yeterince kurum görüşü alınmıyor. Kesintiler sonrası hemşerilerimize 50 metrekarelik bir yer düşüyor. 50 metre kareden 1+1 yer mi yapacaksınız, yoksa 50 metrekare yapıp üste paramı alacaksınız. Reelde anlaşılan rakam hiç de yüzde 30 değil. Herkes Gündoğdu’yu çözeceğiz diyor. Çözülecek mesele Mihalıççık Caddesi’nin sol tarafındaki 90 dönümlük yani 202 hanelik yerdir. Gündoğdu’nun sağ tarafındaki alana ilişkin bir çözüm değildir bu. Gündoğdu’ya ilişkin bilgi kirliliğini düzeltmemiz lazım. Projenin daha faydalı halde çalışılması lazım” dedi.
Çalışkan, Afet riskli alanlara ilişkin 8 mahalleye ilişkin daha önce çalışılan projelerin görsel olarak getirildiğini, ancak, bugün görsellerin değiştiğini de dikkat çekti ve şöyle uyarıda bulundu:
“Burası tamamen beton alanına dönüşüyor. Yaklaşık yüzde 70 inşaat yoğunluğunun oldu bir alana dönüşüyor. Biz bu bölgenin de betonlaşmasına karşıyız. Sadece Porsuk kıyısını yeşil alanla rahatlatarak yüzde 70 yoğunluğa dönüşen inşaat alanları insanlara nefes alacak alanlar bırakmaz”.

“KAMULAŞTIRMASI GEREKEN YAN YOL ACİLEN KAMULAŞTIRILMALI”
Şehir Hastanesinin 30 Ekim’den itibaren hizmet vermeye başlayacağını, Ulaşımı sağlayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, ”Şehir Hastanesi’ne ulaşamayan hiçbir yere ulaşamaz. Ulaşıma dönük taleplerimizi ilettik. Çünkü ulaşım en çok sorun olacağını değerlendirdiğimiz husus. Orada Büyükşehir’in kamulaştırması gereken bir yan yol var. Buranın acilen kamulaştırılması lazım. Hizmet büyük bir hizmet. Bu hizmeti hiçbir şekilde engellemek veya vatandaşın oraya ulaşımını kolaylaştıracak çaba içerisinde olmamak Eskişehirlilere katkı sağlamayacaktır. Herkesin oraya ulaşım endişesi var. Orası şehrin en ücra noktası değil şehrin ortasında bir yer. Buraya rahat ulaşmak hepimiz için en doğrusu. Oraya ulaşmayan hiçbir yere ulaşamaz. Şehrin göbeğinde bir yer” diye konuştu.  

“ACİL SERVİSTEN BAŞLAMAK ÜZERE HASTA KABÜLÜNE BAŞLANACAK”
"Öncelikle acil servisten başlamak üzere hasta kabulü yapılacak. Öğleden sonra yatan hastaların nakli gerçekleştirilecek. Söz konusu noktaya ulaşıma ilişkin taleplerimizi gerekli yerlere ilettik. Herkesin oraya erişme konusunda ulaşım endişesi var. Sağlık İl Müdürlüğü vasıtasıyla ulaşıma dönük taleplerimizin hepsini gerekli yerlere ilettik” diyen Çalışkan, bu konuda da şöyle konuştu:
“Öğleden sonra yatan hastaların nakli gerçekleştirilecek. Söz konusu noktaya ulaşıma ilişkin taleplerimizi gerekli yerlere ilettik. Herkesin oraya erişme konusunda ulaşım endişesi var. Sağlık İl Müdürlüğü vasıtasıyla ulaşıma dönük taleplerimizin hepsini gerekli yerlere ilettik. Bunun çözülerek bu büyük hizmetin hemşerilerimizle buluşması en temel arzumuzdur. Bunun aksine hareket edenler de milletin vicdanında ve önümüzdeki seçimlerde mahkûm olacaktır. Bu şehir daha fazlasını hak ediyor. Biz daha iyisini Allah'ın izniyle yapacağız."

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”
Çalışkan, yerel seçimleri kazanmak adına "gece gündüz" demeden çalıştıklarını, seçime hazır olduklarını, Eskişehirlilerin karşısına seçimi kazanacak ve en yüksek oyu alabilecek adaylarla çıkacaklarının altını çizen AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, seçimi almak adına gece gündüz çalıştıklarını, projelerinin hazır olduğunu da kaydederek, en iyi proje ile halkın karşısına çıkarak 15 belediyeyi alacaklarının bir kez daha vurguladı.

ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLIYOR
Aday adaylığı sürecin 5 Kasım’da başlayacağını belirten Çalışkan, “5-12 Kasım tarihleri arasında aday adayı süreci başlıyor. Şehrimizde aday adayı olmak isteyen arkadaşları bekliyoruz. Herkesi kucaklıyoruz ama AK Parti ismini farklı şekilde kullanılmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

“İTTİFAKI ÖNEMSİYORUZ”
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi başlatılan Cumhur İttifak konusunda da görüşlerini paylaşan Çalışkan, “İttifakı çok kıymetli buluyoruz. Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklamalara sadık kalacağız. Cumhur ittifakı devam edecektir. İttifak sona ermiştir sözünü benden değil genel başkanımızda duyacaksınız. Bizim il başkanı olarak açıklama yapmamız doğru olmaz” diye konuştu.