Edirne Cezaevi’nde tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş ile Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Osman Kavala ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Yeni kanuna değil, mevcut anayasa ve kanunların özgürlükçü uygulanmasına ihtiyaç var. Önce AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayın" çağrısı yaptı.

Çakırözer, “Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi’nde 1671 gündür tutuklu. AİHM hakkında iki önemli karar verdi. Hem ilgili daire, hem de Mahkeme Genel Kurulu tutuklanmasında hak ihlali olduğunu ve derhal serbest bırakılmasını istedi. Ama ısrarla içeride tutuluyor. Davalarında siyasi ifadeleri, açıklamaları dışında tek bir delil yok. Onu AİHM kararlarına rağmen zindanda tutmak da ayrı bir hukuksuzluktur.” Diyerek vatan ve milletine bağlı ve bu konuda hassas olan oyları ile devletin makamına geldiği Eskişehir halkını ayağa kaldırdı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN CEZAEVİNDE?

Selahattin Demirtaş hakkında sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur için yaptığı yürüyüş çağrısı nedeniyle soruşturma başlatıldı. 93 kez PKK propagandası yapmakla suçlanan Demirtaş hakkında 2013 yılında İstanbul'da yapılan nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada PKK'yı ve örgütün kurucusu Abdullah Öcalan'ı övdüğü gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.7 Eylül 2018'de Selahattin Demirtaş'a "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Bu ülkenin bölücülük görevini üstlenen ve terörist olarak kabul edilmiş bir kişi, Eskişehirlilerin ülkenin birlik ve dirliğini sürdürmesi için oylarıyla o makama gönderdiği CHP’li Utku Çakırözer tarafından ziyaret edilerek, tutuklu kalmasının hukuksuzluk olduğu çağrısı yapıldı.

Sosyal medyada da tepkiler sürüyor.