Milli paraşütçü Dora Göksal, Denizli'nin Çameli ilçesindeki Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti'nden dün sabah saatlerind havalandı ve 9 saat 4 dakikalık uçuş sonrasında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine iniş yaptı. Dora Göksal'ın bu uçuşla Türkiye açık mesafe rekorunu kırdığı açıklandı. 

"Rekor kırmak aklıma gelmemişti"

Dora Göksal, sosyal medya sayfasından uçuşla ilgili yaptığı paylaşımda, "Dün saat 11.01'de Çameli'den (Denizli) kalkarak 20.06'da Sivrihisar'a (Eskişehir) indim. Bu uçuşla Türkiye Mesafe Rekoru kırılmış oldu. Doğruyu söylemek gerekirse, 350 kilometreyi aşmak ve rekor kırmak uçuşun son bir saatine kadar aklıma bile gelmemişti. Daha bir gün önce 7 saat uçmuş, indiğim yerden eve uğramadan Çameli'ye geçmiştim. Yorgundum. Uçuşun bir iki kritik anında, eve dönmesi rahat olur, diye inmeyi düşündüm. Ama konsantrasyonum her dağıldığında telefonuma gelen birkaç mesajla uçuşa yeniden odaklandım" dedi. 

"Bir kızıl şahin kanadımda belirdi ve..."

Göksal, "Afyon'da genişçe bir gölgeyi geçmek gerekti. Bir gün önceki uçuşum aynı sebeple erkenden bitmişti. Güneşe vardığım ilk noktada çok zayıf bir termikle uçuşta kaldım. Daha sonra Serdar ve Burcu'nun beni aşağından takip ettiklerini öğrendim. Uzun süredir güneş alan sırtlara doğru süzülürken bir kızıl şahin kanadımın kulağında belirdi ve bizi yeniden bulut tabanına çıkardı. O andan sonra işin rengi değişti" diye konuştu. 

"Tüm arkadaşlarımı kutluyorum"

Göksal, "Gece eve gidemediğim için cihazları tamamen şarj edememiştim. Uçuşun son 1 saati powerbank'in pili bitti. Naviter yüzde 5, telefon yüzde 30 gösteriyordu. O sırada internetimi kapatmak zorunda kaldım. Son bölümde 15 dakika aralıklarla birkaç kez interneti açıp konum paylaşabildim. İnerken güneş batmak üzereydi. Telefonun pilinin son demleriyle günbatımını çektim. Rakamların elbette bir değeri var ama bu oyunu bu kadar güzel kılan uçuşta aldığımız kararlar, yaşadığımız sıradışı anlar ve uçuşu paylaştığımız dostlar. Dün çok fazla birlikte uçamasak da, harika uçuşlar yapan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Aynı gün rekor çıktı diye 100+'lar, 200+'lar, 300+'lar arada kaynamamalı. Bizi bir gece önce gece yarısı yolda bırakmayan ve her ihtiyacımıza koşan İbrahim Abi'ye, bana iner inmez yetişen Serdar ve Burcu'ya, heyecanlanan, destekleyen, güzel mesajlarıyla mutlu eden herkese çok teşekkürler" dedi.