Etkin Kolej’in Yönetim Kurulu Başkanı Naci Karakuyu eğitime dair açıklamalarda bulundu. Karakuyu, “Bugünün çocukları yarının büyükleri. Eğitim sistemini düzenlemek ve çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin görevi. Özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri mücadelede genç beyinleri desteklemeliyiz.” dedi.  
Eskişehir’de yaklaşık on yıllık mazisi bulunan Etkin Eğitim Kurumları, danışmanlık firmasıyla başlayan eğitim serüvenini yaklaşık iki yıldır sektörde öncü kolejiyle taçlandırıyor. Şehrimizde kişisel gelişim merkezi ve kurs merkezleri ile kocaman bir aile olan Etkin Eğitim Kurumları her sene başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Etkin Kolej’in Yönetim Kurulu Başkanı Naci Karakuyu sürekli aktivite ve yeniliklere önem verdiğini belirterek şu düşüncelerini paylaştı. “Etkin Kolej’i olarak öğrencilerimizi geleceğe her türlü olanaklarla hazırlıyoruz.  Bu ay olimpiyat sınavı düzenledik. Eskişehir’in en başarılı öğrencileri sınava katıldı ve bu sınavlarla seçilmiş öğrencilerin yeteneklerini daha da destekleyeceğiz. Bugün Türkiye’de en büyük sıkıntımız üretememek. Üstün zekalı çocuklara ciddi yatırımlar yapmak lazım, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ile mücadelede genç beyinleri desteklemeliyiz. Bununla birlikte Eğitim sistemini düzenlemek lazım. Her öğrencimiz kıymetli, onları hayata özel hazırlamalıyız. En önemli projelerde yer almalılar. Eğitim-öğretim sektöründe partiler üstü düşünmek lazım ve kesinlikle devlet politikası haline getirmeliyiz. Bugünün çocukları yarının büyükleri. Her yetişkine bu bağlamda ciddi görevler düşüyor. Böyle olunca beyin göçünün önüne de geçmiş oluruz.”
Yaz Tatilinin Uzun Olması Öğrencinin Zararına
Karakuyu yaz tatillerinin uzun olmasının öğrencilerin zararına olduğunu belirtti. Bununla birlikte yaz tatilini senelik dilime yaymanın mantıklı olacağını söyledi.
“Yaz tatilinin uzaması öğrencilerin zararına. Tatilde üç ay boyunca öğretilenler unutuluyor. Dil yetileri kayboluyor. Yaz okullarının çok uzun olduğunu düşünüyorum. Üç aylık yaz okulunu keşke yıl içerisine yayabilsek, böylece çocukların eğitimi daha etkin ve verimli olur.”
Özel Okulların Artması kaliteyi Arttırır
Özel okulların artması kaliteyi kesinlikle arttırır diyen Başkan Karakuyu ayrıca şunları kaydetti. “Eskişehir’de bu yıl 8-10 tane daha özel okul açılacak. Fazla açılması zarar vermez aksine rekabeti ve bununla birlikte gelen kaliteyi arttırır. Şöyle de bir durum var ki, gerçekten kaliteli öğretmen bulmakta zorlanıyoruz. İdealist, yenilikçi ve bu mesleği yaşam felsefesi haline getiren öğretmenler istiyoruz. Böylece sorunların da önüne geçmiş oluruz.”
Diğer yandan Başkan Naci Karakuyu 1 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında 160 saat İngilizce eğitimi verileceğini de sözlerine ekledi.
Haber-Merve Akman