İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen'in yazılı açıklaması şu şekilde;

"İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığınca 24 Mart 2022 tarihinde Eskişehir Hasan Polatkan Hava alanının kapatılmaması ile ilgili Havaalanımıza dokunmayın! Başlığı altında basın açıklamasını siz halkımızın takdirlerinize sunmuştuk.

İktidar cenahı ve yerel basına verilen beyanatlardan öğrendiğimiz kadarı ile 29 Mart 2022 tarihinden itibaren Eskişehir Hasan Polatkan Hava alanı kapatılarak, Eskişehir hava yolcuları Zafer Havaalanına yönlendirilecektir. İYİ Parti İl Başkanlığı olarak konu ile ilgili Eskişehir halkının taleplerine her türlü desteği verdik, desteğimizi vermeye de devam edeceğiz. 

Eskişehir halkı ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bakalım bu kararınızı nasıl onaylıyorlar, Eskişehirli vatandaşlar bunun hesabını sandıkta sizlere soracaktır. Eskişehir Hasan Polatkan Hava alanının kapatılmayacak demişlerdi ancak bu sözler sadece bir düşünceden ibarettir diyen AK Partili Milletvekilleri, İl Başkanı, MYK üyeleri ve AK Parti iktidarına yakın sendika temsilcilerinin sözleri boşa çıkmış olup, ettikleri sözlerle yaptıkları icraat yine Eskişehirli hemşerilerimi derinden üzmüş ve siyasi baskı unsuru olarak bu konu ile cezalandırılmıştır. 

Eskişehir yıllardır AK Parti’nin siyasi ayak oyunları ile destek almak istediği bir yer olup, ancak siyasi destek alamadığından dolayı bu tür eylemleri ile Turizm ve cazibe merkezi olan şehrimizin ulaşımına engel olmaktadır, Eskişehir gerek yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, öğrenci şehir olması hasebiyle ve iç Anadolulun turizm şehri olmasından dolayı birinci derecede ulaşıma ihtiyacı olan bir şehrimizdir. İktidar Eskişehirimizi cazibe merkezinden çıkarmak kendisine yakın görülen Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin gölgesinde bırakmaya çalışmaktadır. Eskişehir ilimizin gerçek sorunları aşikâr iken mevcut ve faal olan temel ihtiyaçlarımız elimizden tek tek alınmaya çalışılmaktadır.
 
Eskişehir’in gerçek ihtiyacı Yurt içi ve yurt dışı Hava ulaşımının arttırılması, daha önceden söz verilip planlar arasına alınan ve halen gerçekleşmeyen Eskişehir Organize Sanayisi ulaşımının Hasan bey demir yolu bağlantısının yapılması, Eskişehir sanayisinin demir yolu bağlantısı ile Gemlik Limanına bağlanması, Eskişehir OSB. Büyük katkı sağlamak, sanayiyi canlandırmak gerekirken iktidar, batık bir projeyi desteklemek için, Eskişehir Halkını ceza vermekle uğraşmaktadır. Ayrıca Zafer Havaalanını açtığı gibi buraya taşımayı ise Zafer Havaalanına yine bir rant kapısı açarak demir yolu hattı yapmaya çalışmaktadır. Bir an önce iktidar batık projeleri örtbas etmek yerine Eskişehir’in gerçek sorunları olan Kuzey çevre yolu, Ölüm yolu olarak bilinen Seyitgazi ve Alpu yolları bir an önce faaliyete geçirmek ve samimi olduklarını Eskişehirliler adına görmek istemekteyiz, iktidar vekillerinin verdiği sözleri hatırlatarak yerine getirilmesini beklemekteyiz.    

Biz İYİ Parti olarak İktidar partisinin yapmış olduğu yanlış politikalarını bir an önce terk edip vatandaşlarımızın hayrına iş yapmalarını Eskişehir halkı adına talep ediyoruz. Eskişehir Halkını yalnızlaştırmayın, cezalandırmayın samimi olun diyoruz.