Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin, Cemiyet'in kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ni yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışma sonrasında hayata geçirdik. Eskişehir'de internet gazetecilerini bir araya getirmek, güçlendirmek, sadece internet gazetecileri değil, tüm gazetecilerin özlük hakları ve internet haberciliği alanında eksiklikleri doldurmak istiyoruz" diye konuştu. İbrahim Gültekin, bu anlamda TBMM'ye taşımak istedikleri ve hazırladıkları yasa taslağı konusunda da Recep Taşel'e bilgi vererek, tüm siyasi partilerden bu konuda destek beklediklerini belirtti. 

"Z kuşağı her şeyi internetten takip ediyor"
CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de, Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti'nin kurulmasından mutluluk duyduklarını ve Eskişehir'e hayırlı olmasını dilediklerini ifade ederek, "Basılı gazetelerin daha uzun süre kaybolmayacaklarını düşünüyorum. Ancak günümüzde genç kuşak, "Z kuşağı" diye bahsettiğimiz kuşak, artık her şeyi internetten takip ediyor. "Z kuşağını" ise bizler Türkiye'de yeni yeni konuşmaya başladık. Ama siyasete, seçimlere önümüzdeki yıllarda bu kuşak yön verecek. Siyasetçiler için de "Z kuşağına" ulaşabilmek aslında çok önemli. Bu anlamda dijital platformların da önemi artıyor" dedi. 

"Eskişehir'de gazeteler de dijital platformlarını güçlendirmeli "
İnternet medyası alanında bir düzenleme yapılması ihtiyacının olduğuna kendisinin de inandığını, her önüne gelen kişinin internet sitesi açmasının doğru olmadığını, bazı sitelerle ve yayınlarla ilgili muhatap bulamadıklarını söyleyen Recep Taşel, bir yandan da basılı medyaya da desteklerin sürmesinin gerektiğini düşündüğünü belirtti. Taşel, "Ancak basılı medyamızın da dijital tarafını güçlendirmesi gerekiyor. Bunu Eskişehir'de de birçok defa ifade ettim, gazeteci dostlarımızla konuştuk. Basılı gazeteler yok olmayacak olsa da dijital platformlarını kesinlikle güçlendirmeleri gerekiyor" diye konuştu. 

Ziyaretin sonunda ESİGC Başkanı İbrahim Gültekin, Cemiyet'ina anı tabağını CHP İl Başkanı Recep Taşel'e takdim ederek teşekkür etti. Recep Taşel de, ESİGC'nin nazik ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.