Federasyon ayrıca 2018-19 sezonunda ülkemizi Avrupa arenasında temsil edecek takımları da açıkladı. Normal sezonu yedinci sırada bitiren ve Avrupa Kupalarına katılma hakkı kazanan temsilcimiz Eskişehir Başkent’in resmi olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceği açıklandı. Şampiyonlar liginde ayrıca Beşiktaş, Banvit ve Sakarya BŞB de mücadele edecek.

4 takım Şampiyonlar Ligi’nde

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün yaptığı toplantının ardından aldığı kararları ve Avrupa’da ülkemizi temsil edecek olan takımları açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün yaptığı toplantının ardından aldığı kararları ve Avrupa’da ülkemizi temsil edecek olan takımları açıkladı. Federasyon Eskişehir Basket’in Beşiktaş, Banvit ve Sakarya BŞB ile Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğini açıkladı.

Talepler ret edildi

Basketbol federasyonu resmi sitesinden yaptığı açıklamada “Sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile kulüplere transfer yasağı getirilmesi istemi ile başvuruda bulunan sporcuların dosyaları incelenmesi sonucunda gereken şartların yerine gelmediği tespitiyle talepler reddedilmiştir” denildi.

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek erkek basketbol takımları

Turkish Airlines Euroleague: Fenerbahçe, Anadolu Efes, Darüşşafaka

Basketball Champions League: Beşiktaş, Banvit, Eskişehir Basket, Sakarya BŞB

7DAYS EuroCup :Tofaş, Galatasaray, Türk Telekom

FIBA Europe Cup: Kaşıyaka, İstanbul BŞB

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek kadın basketbol takımları

Euroleague Women: Fenerbahçe, Hatay BŞB, Çukurova Basketbol

Euro Cup: Botaş, Beşiktaş, Mersin BŞB, Galatasaray, OGM Ormanspor şeklinde oluşmuştur.