Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Eskişehir'de şu ana kadar yaklaşık 25 bin civarında test yapıldığını belirtti. 

Eskişehir'de 1 mahalle ve 7 ev karantina altında
Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Eskişehir'de 1 mahalle ile 7 evin karantinaya alındığını belirterek, "Filyasyon ekibimiz toplamda 164 sağlık çalışanından oluşuyor. Filyasyon ekibi, salgının başladığı süreden itibaren öncelikli olarak bulaş kaynağını bulmaya yönelik çalışıyor. Ardından da pozitif vaka ile temas eden kişilere ulaşarak onları biran önce izolasyona alıp, yayılımını engellemeye çalışan bir ekip. İlimiz genelinde yaklaşık 25 bin test yapıldı. Bunların tamamı filyasyon ekiplerince yapılanlar değil, hastanedeki başvurular da bunların içinde yer alıyor. Bunun haricinde testler, Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılmakta" dedi. 

Testler nasıl yapılıyor?
Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, "Testlerde öncelikli olarak boğaz ve burundan bir sürüntü örneği alınıyor. Ardından bunların özel çalışma yöntemleri var ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında uzmanlarca testler değerlendiriliyor. Şu an itibariyle Eskişehir’de 1 köy ve 7 ev karantina altında" diye konuştu. 

ESKİŞEHİR'DE FİLYASYON EKİPLERİ NASIL ÇALIŞIYOR? İŞTE ESKİŞEHİR'İN KORONA DEDEKTİFLERİ!

İşte Eskişehir'in koronavirüs dedektifleri!