Bağımsız mücadelesinin en önemli şehirlerinden biri olan Eskişehir 2 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuldu. Türk Ordusunun bu büyük zaferinin kutlamaları vilayet meydanında gerçekleşen törenle başladı. 


Şanlı Zaferin kutlama töreninde Eskişehir  Valisi  Erol Ayyıldız, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen  Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından ardından Türk Bayrağı göğe çekildi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Eylül mesajı okundu. 


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Hava Seyrüsefer Binbaşı Emren Savcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. 


Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Eren Ekmen Eskişehir MHP İl Başkanı İsmail Candemir de katıldı.