Koronavirüsü salgınları ile birlikte 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin yanı sıra, Eskişehir'de de çok sayıda gençlik merkezi ve kurslar faaliyetlerine ara vermiş, bazı belediyelerin gençlik merkezleri online olarak internet üzerinden kurslar ve atölyeler düzenlemeye başlamıştı. 

Peki, gençlik merkezleri ve kurslar ne zaman açılacak, ne zaman normale dönecek?

1 Haziran'dan itibaren... 

Cumhurbaşkanlığı normalleşme planı ve takvimine göre gençlik merkezlerinin, 1 Haziran'dan itibaren genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla bireysel kullanıma açılmasına izin verilmesi öngörülüyor. Ayrıca müfredata bağlı eğitimlerin de 1 Haziran 2020'den itibaren herkese açık olarak, genel ve özel kurallara uyulması şartıyla başlatılması planlanıyor. 

Gençlik kampları da açılacak mı? 

Cumhurbaşkanlığı normalleşme planı ve takvimine göre gençlik kamplarının da, genel ve özel kurallara uyulması ve katılımcı sayılarının kısıtlanması şartlarıyla açılması öngörülüyor. 

Eskişehir'de de Türkiye genelindeki uygulamaya bağlı olarak, belediyelerin ve diğer gençlik merkezleri ve gençlik kamplarının, eğer yerel yönetimler ve kurumlar ayrı bir karar almazsa yaz aylarında açılması bekleniyor.