Eskişehir’de Süleyman Çakır Huzurevi’nde yaşanan koronavirüsünden ölümlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Huzurevi çalışanlarından olan ve kronik hastalığı bulunan 57 yaşındaki Sadık Kaya'nın 10 Nisan’da kaldırıldığı hastanede 26 günlük yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybettiği belirtildi. 

Sadık Kaya’nın kızı Merve Kaya Erdoğan, babasının şeker, obezite ve tansiyon hastalıkları olduğunu savunarak, babasının kronik olarak sınıflandırılan bu hastalıklarına rağmen huzurevinde çalıştırılmaya devam edildiğini iddia etti. 

"Doktor raporları olmasına rağmen izin verilmedi"
Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Merve Erdoğan Kaya, adliye önünde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte yaptığı açıklamada “Babam huzur evinde çalışırken kronik hastalığı olduğuna dair elinde doktor raporları olmasına rağmen ne kadar izin istese de verilmedi. 60 gün içeride izin birikintisi olmasına rağmen onu kullanmasına da izin vermediler. Emekli olmasına da izin verilmedi. Çalışmaya zorladılar. Babam ölüme terk edildi. Biz bu aşamada sorumluların, bizim canımızın yandığı kadar canlarının yanmasını istiyoruz. Bu konuda suç duyurunda da bulunduk. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. 

Çakırözer: "İhmal var"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de yaptığı açıklamada, söz konusu ölümlerin ihmaller neticesinde gerçekleştiğini ileri sürerek, “Eskişehir Süleyman Çakır Huzurevi’nde salgın döneminde yaşanan idari boşluğun, izolasyon tedbirlerinin alınmamasının ve bunun neticesinde yaşanan çok sayıda ölümün sorumluluğu olan tüm yetkililerden hesap sorulmalıdır. Bu, hem merhum Sadık Kaya’nın, hem de ihmaller neticesinde hayatını kaybeden orada kalmakta olan kıymetli yaşlılarımızın acılı yakınlarına ve onları kendilerine emanet olarak gören tüm milletimize karşı bir hukuki, ahlaki ve vicdani sorumluluktur. Eskişehir Valiliğimizi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı ve Cumhuriyet Savcılarımızı bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.