Sağlık Bakanlığı İllere göre vaka sayılarının yer aldığı haritayı kamuoyu ile paylaştı. 19 25 Haziran tarihlerine ait verilere göre Eskişehir'de vaka sayısı 100 binde 112 olarak açıklanmıştı.

Güncel olarak açıklanan yeni verilere göre Eskişehir'de vaka sayıları 100 binde 112'den  100 binde 81'e kadar düştü. son dönemde Eskişehir vaka sayıların en yüksek olduğu illerin içerisindeydi. Son açıklanan haritaya göre Eskişehir'de vaka sayıları yeniden düşüşe  geçti. 

İllere göre vaka sayıların yer aldığı harita ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir 2. Sırada!

Vaka sayılarında en çok düşüş yaşanan illerin içerisinde Eskişehir de yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya  ilgili açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca: "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" İfadelerini kullandı.

Editör: İbrahim GÜLTEKİN