13 siyasi parti temsilcisi "Yerel siyasette ayrımcı dilin önlenmesi projesi kapsamında tahahütte bulundu.


Toplantıda konuşan Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz :"Yerel siyasette ayrımcı dilin önlenmesi projesi" tüm Eskişehir'de ayrımcı dilin önlenmesi kapsamında yapılacak projeler silsilesinin ilk ayağıdır. Sonraki süreçte Ayrımcılıkla mücadele komisyonunun yürütücülügü ve baromuzun ev sahipliği ile belediye başkanlıkları, sivil toplum kurum ve kuruluşları, eğitim ve öğretim kurumları, basın kurumları gibi bir çok kişi ve kurum da benzer taahhüt metinlerini imzalamak üzere baromuza davet edilecektir" Şeklinde konuştu.


Açıklmalarına devam eden Mustafa Elagöz:"Daha mutlu bir Eskişehir için bu organizasyonu düzenleyen Ayrımcilikla Mücadele Komisyonumuza ve Eskişehir'deki bireylere bu taahhütnameyi layık gören katılım gösteren siyasi partilere teşekkür ederim. Yerel düzeyde başlattığımız bu çalışmanın tüm Türkiye'ye örnek olarak ulusal bir mutabakata dönüşmesini temenni ederim." İfadelerine yer verdi. 


"Yerel siyasette ayrımcı dilin önlenmesi projesi" kapsamında imza veren siyasi parti temsilleri içerisinde  TKP İl Başkanı Oktay Yolsever ,Türkiye İşçi Partisi İl Başkanı Ahmet Yiğit, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Memleket Partisi Ahmet Çetin, İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen, HDP İl Başkanı Şükriye Ercan, Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Başak, EMEP İl Başkanı Heval Yıldız Karasu ,DSP İl Başkanı Salih Güven, Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, CHP İl Başkanı Recep Taşel, BTP İl Başkanı Mehmet Ağırtıl yer aldı.


Toplantı,Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri konuşmalarının ardından sona erdi.