Çağla Biçer adlı bir kullanıcının paylaşımına bir cevap da AK Parti MKYK üyesi Burhan Sakalı’dan geldi. Burhan Sakallı paylaşımında: “Sayın @cagla__bicer, Eskişehir’de açılışı yapılan fabrikaların isimlerini de yazacağım ama; 2002’den bugüne kadar EskişehirOrganize Sanayi Bölgesinde ne kadar işletme, tesis ve fabrikanın açıldığını bu fotoğrafta görebilirsiniz… :)” Şeklinde ifadeleri kullandı!

Tartışmalara neden olan paylaşım

Çağla Biçer adlı bir kullanıcının twitter'daki "Yeni açılan tek fabrika Haier! Sunumdaki firmalara üşenmeden baktım . Çoğu 30-50 yıllık firmalar ;) Ben plastik 1970 Hatipoğlu 1950 / 1984 / 2003. Lokman Koçaslan 1971 Entekno 2008 Tora saç 1986 Arş teknik 1991 Mefa kuruluş 2006 / ESKİŞEHİR 2013 ! Ayıptır ayıp" paylaşımına yanıt veren Bakan Varank, paylaşımında, "Haier de 40 yıllık şirket, onun fabrikası neden yeni olsun ki? Müzmin muhalif kafa 30 yıllık firmaların yeni yatırım yapamayacağını düşünüyor çünkü üretimden anlamadıkları gibi Türkiye'ye dair herhangi bir olumlu gelişme de görmek istemiyorlar... Ne diyelim, Allah ıslah etsin!" ifadelerine  yer verdi.

Bakan Varank: “Allah Islah etsin”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tartışmalara neden olan paylaşıma bu şekilde cevap vermişti;”Haier de 40 yıllık şirket, onun fabrikası neden yeni olsun ki? Müzmin muhalif kafa 30 yıllık firmaların yeni yatırım yapamayacağını düşünüyor çünkü üretimden anlamadıkları gibi Türkiye'ye dair herhangi bir olumlu gelişme de görmek istemiyorlar... Ne diyelim, Allah ıslah etsin!”