Eskişehir'de koronavirüsü tedbirleri kapsamında ulaşımda da yeni döneme geçildi ve seferlerde tedbirlerin uygulanması gerekiyor.

Tramvayların yüzde 50 yolcu kapasitenin üzerine çıkmaması gerekiyor, ancak belli saatlerde bu kapasitenin çok aşıldığı ve vatandaşların dip dibe seyahat ettikleri görülüyor. 

Tramvaylarda yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda tartışma yaşanırken, birçok seferde görevlilerin de bu duruma müdahale etmedikleri, kalabalık şekilde seferlerin devam ettiği görülüyor. 

Sosyal medyada bu duruma tepki gösteren vatandaşlarn paylaştıkları fotoğraflarda özellikle Eskişehir Şehir Hastanesi yönüdeki tramvaylarda büyük yoğunluk yaşandığı görülüyor.

Yoğunluk yaşanan hatlarda seferlerin sıklaştırılması tramvay sayısının artırılması isteniyor. Estram yetkililerinin, seferlerde denetim konusunda ne yapacakları da merak ediliyor. 

Duraklarda ve tramvaylarda yaşanan bu yoğunluk koronavirüsün Eskişehir'de daha da yayılması endişelerini artırıyor. 

Sefer sıklıkları azaldı

Geçici süreyle kapatılan Otogar hattının ardından belediye yönü ve daha sonraki duraklara gitmek isteyenlerin karşısına seferlerin arasındaki süre engeli çıkıyor. ESTRAM resmi sitesinden de aldığımız bilgilere göre seferlerin arasında yaklaşık 16 dakika bulunuyor. Farklı yönlere gitmek isteyen ve tramvaya binmeyen yolcular da tramvay duraklarında yoğunluk yaşatıyor. Daha önce merkezi duraklara seferler 2 ila 5 dakika arasında oluyordu.

Eskişehir'de korkutan manzara! İlçelere ölümüne yolculuk!