Eskişehir'de koronavirüs vakaları ve karantinalardaki artışların en çok yaşandığı mahallelerden olan Emek Mahallesi'nde yaşanan son olay, yine çok sayıda ailenin karantina altına alınmasına neden oldu.

Alınan bilgilere göre, mahallede yaşayan bir grup kadın kışlık ürünler yapmak için bir araya geldi. Sonrasında kadınlardan birinde rahatsızlıklar görülmesinin ardından koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekiplerinin çalışmasında hastalanan kadının, kısa süre önce mahalledeki bir grup kadınla kışlık ürünler hazırlamak için bir araya geldiği tespit edildi. Söz konusu kadınlar ve ailelerinin evlerinde karantin altında tutulmasına karar verildi. 

Geçtiğimiz hafta Gürpınar'da da aynısı yaşanmıştı 

Geçtiğimiz günlerde, Eskişehir’in 500 nüfuslu Gürpınar Mahallesinde de erişte hazırlamak için toplanan bir grup vatandaş koronavirüse yakalanmış, çok sayıda kişi karantina altına alınmıştı. 

Yetkililer, vatandaşları bu tür kalabalık ortamları oluşturmaktan kaçınmaları ve sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına mutlaka uymaları konusunda uyarıyor. 

Gürpınar'da da makarna yapmak için toplanmış, korona olmuşlardı... Detaylar için tıklayın

Odunpazarı'nda yeni karantina... Makarna hazırlarken korona oldular!