Büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın ardından, mübarek bayram günlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı, milli bütünleşmeyi sağlayan günlerdir. Bizleri bir ve diri tutan, inanç dünyamızın güzelliğini ve berraklığını yansıtan Ramazan Bayramı ’da bunlardan biridir.

Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden biri de yardım etme duygusudur. Yardımlaşma duygusuyla hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, yorgun düşmüş yürekleri onarmalı; yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümünü de bayram sevincimize ortak etmeliyiz. Bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyoruz. En değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin ailelerinin de acılarını paylaşıyor ve bayramlarını kutluyoruz.

“Ramazan Bayramı’nın gerek bölgemizde gerekse tüm İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce durmasına, dökülen gözyaşlarının dinmesine, huzur ve güven ortamının oluşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımızla kutlarken, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı
İbrahim Gültekin