Dün Eskişehir Şehir Hastanesi'nin özel bir şirkete bağlı çalışanları 3 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek protesto eylemi gerçekleştirdi. Olay ile ilgili Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nesrin Ekici EskişehirHaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nesrin Ekici:" Eskişehir Şehir Hastanesinde özel şirket çalışanı olarak çalışan fakat hastanenin temizlik, yönlendirme ve taşıma işlerini yapan emekçilerin 3 aydır hak ettikleri ücretleri almadıklarını öğrendik. Bu emeğinin karşılığını alamamak öncelikli olarak insan haklarına aykırıdır. Ayrıca Şehir Hastanesinin temizlik, taşıma gibi hizmetlerinde çalıştıkları için bu hizmetlerde ki aksama doğal olarak sağlık hizmetinin aksamasına neden olacaktır. 

Fakat burada sorgulanması gereken olay sağlık hizmetlerinin bir kısmının neden özel şirketler eliyle yönetildiği, buna neden gerek duyulduğu, şehir hastanelerinin devletin mi yoksa özel şirketlerin mi hastaneleri olduğudur. Sağlık sistemindeki değişimler bizi bu noktaya getirmiştir.  Hastanelerdeki hizmetin yönetilmesin de ve yürütülmesindeki çok başlılık, hastane çalışanlarının bir kısmının özel şirket çalışanı olması sağlık hizmetlerinde hiçbir zaman istemediğimiz aksaklıklara neden olabilecek durumlar yaratmaktadır. Emeğinin karşılığını alamayan hastane çalışanları işi bırakırsa, temizlik, yönlendirme ve taşıma işleri nasıl karşılanacaktır? Bu durum toplum sağlığını nasıl etkileyecektir? Aslolan bu soruların karşılığını bulmaktır.Hastane içinde sağlık hizmetini birlikte yürüttüğümüz emekçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını alamamasından dolayı üzgün ve kızgınız, en kısa sürede emeklerinin karşılıklarının verilmesini talep ediyoruz" İfadelerini kullandı.