Eskişehir Yunus Emre devlet Hastanesi’nde yaşanan ve Eskişehir’de çok konuşulan Kadın doğum Uzmanı Samet Temel’in hastaneden güvenlik görevlilerince çıkarılması ve yönetim adına mobbing iftiraları şehrin gündeminde kalmaya devam edecek gibi gözüküyor... 


Ancak hastaneden gelen açıklama Doktor Temel’in söylediklerinden bambaşkaydı… Habere ulaşmak için tıklayınız.
 
EskisehirHaber.com olarak Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili yaptığımız araştırmalarda ulaştığımız bilgilere göre;
 
Söz konusu olan doktor, hastane ile resmi ilişkisi kesilmiş ve o tarihte başka hastanede hizmet veriyor olması gerekirken poliklinik odasını kullanmaya çalışmıştır.
Hastane ile resmi ilişiği kesilmiş ve başka bir hastanede görevlendirilmiş doktor, göreve başlaması gereken tarihi de geçirerek,  eski poliklinik odasını işgal etmesi suç teşkil etmektedir.
 
Başta devlet memuruna yakışmayacak bir eylemle ve sorumsuzca kendisini poliklinik odasına kilitleyen Dr. Temel’in odada tek başına iken bir olası ani bir olayda (rahatsızlık, ölüm, kaza vb.) başına bir iş gelmiş olsaydı bu durum doğrudan hastane yönetimi ve mevcut başhekimin zor durumda kalmasına sebep olabilirdi.
 
Hastane ile bir ilişiği kalmamış ve il sağlık müdürlüğü takdiriyle başka hastaneye gönderilmiş bir hekim kuruma ait araç gereçleri (bilgisayar, hastane işletim sistemi, vb. ) kullanması, yeni görev yerinde olması gerekirken, eski hastanesinde poliklinik içinde bulunan ve aslında o poliklinikte hizmet verecek doktorlara zimmetlenen hastaneye ait özel verilerin bulunduğu bilgisayar işletim sistemi dâhil kullanması bilerek suç işlemek anlamına gelir.
 
Doktorun söz konusu görüntüleri izinsiz olarak çektiği ve usulsüzce yayınladığı görüntüler kurum gizliliği esasınca ve etik olarak kusurlu davranış olup, takibini sağladığı hastalarına doktor hasta ilişkisinin dışında bir muhataplıkla zaten suç teşkil eden ve hastane ile ilgili iftiralar içeren bu görüntülere bir de kurum gizliliğini aşarak etik olmayan şekilde hastalarına tek tek yayarak kuruma suçlayarak iftira atması ve bu iftiralar ile yine devletin memuruna yakışmayan şekilde kendini mağdur göstererek yanlış algı yaratması ve bu hususla beraber kuruma zarar vermesi de doktorun işlediği bir disiplin suçudur.
 
Olayın ardından hastaların mağduriyet yaşadığı iddia edilmişti…
Olayın geçtiği hastanede Kadın hastalıkları ve doğum alanında hizmet veren 12 hekimin daha olduğu ve gerekli programlamanın söz konusu doktorun başka bir hastaneye görevlendirilmesinin akabinde yapıldığı ve hiçbir hastaya da mağduriyet yaşatılmadı. Hastane yönetimi doktorların ani görev yeri değişiklikleri durumunda gerekli önlemleri hızlıca almak ve hasta doktor programlamasını yapmak zorundadır.
 
Doktorun usulsüzce çekilip yayınlanan videoda hastane ve hastane yönetimine atfettiği hukuksuz ve iftira niteliğindeki “ mobbing uygulandığı gibi... Üzerine çullanma, yaka paça dışarı atma” gibi iftira niteliğindeki sözleri ve şikâyet başvuruları yapılan araştırmalar sonucu doğruluk payı olmadığından suçlu bulundu ve doktorun iftiraların tam aksine, hastane yönetimine sürekli problem çıkardığı ve hizmeti doğrudan zedelediği ortaya çıktı.
EskisehirHaber.com olarak tüm takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve olayın takipçisi olarak kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz…