Kimi çalışanın fiziksel şartları zor, kimisin çalışma saatleri çok.  Sabah daha şafak sökmeden ekmek yapmak için fırın açanlar, gece gündüz direksiyon sallayanlar, insanların güvenliği için hayatlarını ortaya koyanlar. Daha neler neler?
Her mesleğin kendine göre ayrı ayrı zorluğu var. Bir yanda da el emeği göz nuru örgülerini pazar tezgahlarında satmaya çalışan kadınlar. Bu kadınlardan olan iki emekçi kadın; Hatice Eken Serpil Günhan. 


Hatice Eken, Serpil Günhan iki arkadaş beraber tezgâh açıyorlar, evde ne örüyorlarsa satıyorlar. Saatlerce uğraştıkları ürünlerin, 5 ila 30 liradan alıcı bulmasını bekliyorlar.  Birbirinden güzel patikler, sabunluklar, el yapımı örgü güller, renkli cıvıl cıvıl ürünler…
Kendi el emeğini satan Hatice Eken:” Bir top ipin fiyatı 5 ila 7 lira ben bu patikleri 10 liraya satıyorum. Belki emeğimizin karşılığı değil ne yapalım! ekmek paramızı çıkarıyoruz. Gün eliyor 30 lira için akşama kadar bekliyoruz., gün geliyor, 120 lira kazanıyoruz." dedi. 


İki yıldır bu işi yapan Hatice Eken:” Elimden geleni yapıyorum. Hiçbir şey yapmadan olmuyor. Evde otursak bize kim para verecek” diye konuştu.


Serpil Günhan ise Çok fazla çeşit ürünler yapmaya çalışıyor. 3 ,5 lira için saatlerce uğraşıyoruz. Ama olsun bugünümüze çok şükür, istiyoruz ki bu emeğimiz görülsün. Umarım daha iyi kazançlar elde ederiz.


“Gönlü Zengin kadınlar”


O kadar uğraşıyor emek veriyor ortaya bir ürün çıkarıyorlar. Ben de bir gül aldım. Çok da güzeller ki 5 lira olduğunu duyunca şaşırdım, bu kadar emeğin karşılığı 5 lira mı diye! Bir tane de hediye etmek istediler, kabul etmedim. Öylesine zengin gönüllüler ki bunca uğraşıp emek verdikleri güllerden hediye etmekten çekinmediler. 


Bir de istekleri var, Eken ve Günhan’ın ortak isteği şu şekilde;” Bu ürünlerin tamamı el emeği vatandaşlar bizi desteklemek için bizden alışveriş yapsınlar. Sadece kendimiz için istemiyoruz bizim gibi kendi emeğini satan tüm kadınlara destek olsunlar”