Eskişehir’de en yaygın sokak lezzetlerinden biri olan midye, hijyen konusunda sık sık kafa karışıklığı yaratan bir konu olsa da bütün endişelerinize son veren ve gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz leziz mi leziz midyeler Eskişehir Midyecizade’ de sizlerle buluşmayı bekliyor.

Yeniden açılış günü sebebiyle, Midyecizade firma sahibi Hakan Arat, EskisehirHaber.com imtiyaz sahibi İbrahim Gültekin ve EskisehirHaber.com Haber Koordinatörü Esat Demirtaş arasında midye yeme yarışı düzenlendi.

Yarış öncesinde konuşan Hakan Arat, “birazdan midye yarışına başlıyoruz, bu midyelerin imalathanesi burada, biz dışarıdan sipariş vererek otobüs bagajlarında getirterek insan sağlığı ile oynamıyoruz. Midyecizade ailesi olarak midyelerimizi Eskişehir’in belli kısımlarına veriyoruz ve verdiğimiz bölgeler belli.” İfadelerine yer verdi.

Hakan Arat ek olarak; “bazı kendini midyeci zannedip de dışarıdan midye getirenler var kesinlikle buradan sesleniyorum oralardan aldıkları midyelere karşı dikkatli olsunlar. Bir tek Tarım Bakanlığından izinli Belediyeden ruhsatlı Midyecizade adresi olarak biz varız imalathane olarak tekiz. Onun dışında takdiri Eskişehir halkına bırakıyorum.” Dedi.

MİDYENİN TAZE OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Midyenin Dışına Bakınız

Midyenin tazeliğini ilk etapta midyenin dış kabuğuna bakarak anlayabilirsiniz. Midyenin dış kabuğunun temiz, renginin ise canlı olması gerekmektedir. Soluk renkli kabuklu midyeler çok yüksek ihtimal bayattır, tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.


Midyenin Rengine Bakınız

Midye genellikle midye dolma şeklinde tüketilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken midyenin tazeliği olduğu kadar pilavında tazeliğine bakılmalıdır. Midyenin renginin canlı olması, temiz görünmesi, düzgün şekilde temizlenmiş olması midyenin taze olduğunun göstergesidir.

NOT: Midyecizade, Tarım ve Ormancılık Bakanlığından izinli ve Belediyeden ruhsatlı olarak kendi imalathanelerinde özenle ve hijyen kurallarına uygun hazırlayarak insan sağlığını önemsediği bir üretimle, midyelerini Eskişehirliler ile buluşturmaktadır.

Midyecizade İletişim:

Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak No 70/a Midyecizade 

0222 221 00 47