ESKİŞEHİR’DE PERŞEMBE PAZARI BOŞ KALDI

Eskişehir’de Perşembe günleri Malhatun Sokak üzerinde kurulan pazar yerinde bu hafta da tezgahlar kuruldu ancak Eskişehirli vatandaşların ilgisi oldukça düşük oldu.

ZİNCİR MARKETLERE GÖRE DAHA UCUZ AMA…

Ekonomik sıkıntılar pazar yerlerine de yansıyor. Normalde Perşembe günleri tıklım tıklım olan pazar alanları bir süredir istenilen ilgiyi görmüyor. Zincir marketlere göre daha uygun fiyatlarla ve taze ürünlerin satılmasına rağmen tüketicilerin düşük oranda alışveriş yapması pazarcı esnafı da mutsuz ediyor.

ÇEYREĞİ, YARIMI ETİKETLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Tezgahlarda artık kilogram fiyatlarının yerine yarım kilo ve çeyrek kilogram fiyatlarının yazıldığı görüldü. Pazarcı esnafları 16 liralık domates fiyatı için ‘yarımı 8 lira’ etiketi koyarken, kilogram fiyatı 28 lira olan yeşil biber için de çeyreği 7 lira etiketlerini tezgahlarına yerleştirdiler.

DOMATES, BİBER FİYATLARI CEP YAKIYOR

Domates, biber, patlıcan gibi yılın her mevsiminde tercih edilen ürünlerin bu kadar pahalı olması vatandaşların belini bükerken, pazarcı esnafları da işlerin düşüklüğünden şikayetçi. Patlıcan ve yeşil biber fiyatları 25 lira, domatesin fiyatı ise 16 lira…

AKARYAKIT FİYATLARI VURGUSU

Akaryakıt fiyatları düşmediği sürece bu tarz fiyatların devam edeceğini söyleyen pazarcılar akaryakıt fiyatlarına çözüm beklediklerini ifade etti.