Anne Zehra Yavaş, "6 Aralık’ta Dubai’ye tedavi amacıyla geldik. 7 Aralık günü ilk muayenesini oldu ve doktoruyla tanıştık. 9 Aralıkta kan alındı ve çeşitli testler yapıldı. 26 Aralık’a kadar fiyoterapistle ve nefes terapistiyle çalıştı. Bütün alanlardan kontrolleri yapıldı ve ilacın uygulanmasında sakınca olmadığı belirtildi.

26 Aralık 2021 günü ZOLGENSMA adlı ilaç uygulandı. O gece hastanede gözetim altında kaldı, tutuldu. Ertesi gün muayenesi normal görüldüğü için otelimize döndük.

Toprak’a verilen ilacın yan etkilerini kontrol altına almak ve ilacın iyileştirici etkisini arttırmak için fizik tedavi uygulamaları 3 ay boyunca devam edecek. 

Her hafta kan alınarak Toprak’ ın vücudunda oluşan olumlu olumsuz değişiklikler kontrol alında tutulmaya devam edecek” şeklinde tedavi sürecini özetledi.


Zehra Yavaş sözlerine şöyle devam etti;

"Toprak’ın iyileşeceğine olan inancımı hiç yitirmedim. SMA’lı çocukların tek şansı olan bu ilacın en kısa sürede ülkemizde de uygulanır olmasını ve herkesin eşit koşullarda sağlık hizmetinden yararlanır olmasını diliyorum. Çok pahalı bir tedavi, eğer sizler olmasaydınız tek başımıza altından kalkamazdık.

Bu yolculukta maddi olarak bize katkı sağlamak için elinden geleni yapan başta Eskişehir Haber olmak üzere tanıdık tanımadık herkese teşekkürlerimi borç bilirim. İnşallah Toprak bu mücadelenin sonunda iyileşecek ve hep birlikte kutlayacağız. İyi insanlar iyi ki var."